• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Mads Bye Marboe

Bedst og værst: Modric' vilde yderside

Foto: Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på EM-opgøret mellem Kroatien og Skotland.

Af Mads Bye Marboe

Kroatien - Skotland 3-1 (1-1)
1-0 Nikola Vlasic (17.)
1-1 Callum McGregor (42.)
2-1 Luka Modric (62.)
3-1 Ivan Perisic (78.)

Kampens bedste:

Kroatien:
Både Nikola Vlasic og Josko Gvardiol var rigtig gode - særligt i første halvleg. Vlasic var involveret i næsten alle Kroatiens angreb inden pausen, og unge Gvardiol fløj op og ned ad venstresiden. Men Vlasic gik død efter pausen, og Gvardiol måtte udgå med en skade, så Luka Modric får udmærkelsen, fordi han var bedst over hele kampen. Han blev lukket nogenlunde ned i første halvleg, men dikterede spillet efter pausen og afgjorde sagerne med et smukt mål og et oplæg til Ivan Perisic' 3-1-mål.

Skotland:
Der blev egentlig leveret et par okay præstationer fra de skotske spillere, men man sidder alligevel med følelsen af, at Kroatien kunne have vundet større. Det skyldes ikke mindst, at målmand David Marshall havde flere gode redninger undervejs, og det er i hvert fald ikke hans skyld, at Skotland nu er ude af EM.

Kampens værste:
Kroatien var uden tvivl det bedste hold på banen, og Skotland havde svært ved at sætte angreb sammen. Det betød også, at angriber Lyndon Dykes leverede en meget anonym indsats. Generelt kæmpede hjemmeholdet godt for sagerne, men samlet set var Kroatien bare et bedre hold.

Kampens detalje:
Luka Modric har i flere omgang vist prøver på sin imponerende yderside, og det gjorde han atter her til aften. Real Madrid-spilleren fik lagt bolden til rette et par meter uden for feltet, og med netop ydersiden lagde han bolden op i det lange målhjørne. En sjov detalje er, at Modric nu er både den yngste og den ældste kroat til at score ved en EM-slutrunde.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020