• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Kenneth Jensen

Belgier før Danmark-brag: De har min evige respekt

Foto: Getty Images

Det danske landshold vinder stor sympati rundt om i verden, efter holdet samlede sig omkring Christian Eriksen.

Af Kenneth Jensen

Det har indtil videre været en slutrunde ulig andre for Danmark, men efter Christian Eriksens kollaps lørdag mod Finland, har Inter-stjernen vist sig for første gang. Og han har det godt efter omstændighederne.

Derfor begynder Danmark nu også at se frem mod torsdag, hvor der venter et brag mod Belgien.

Danmark endte med at tabe opgøret mod Finland med 0-1, og derfor er der også pres på før opgøret mod Belgien. Danmark skal helst have point, hvis man skal bevare muligheden for at kunne gå videre inden sidste runde mod Rusland.

Det bliver dog ikke et belgisk hold, der bliver nemt at slå. Belgierne kommer til Parken for at tage tre point, men også med stor respekt for det danske landshold. 

- Det kan gå på to måder: Det kan give dem ekstra styrke eller ikke. Men jeg tror, vi må kigge på os selv og nærme os den kamp så professionelt som muligt. Og prøve at vinde kampen. Vi kan ikke gøre mere end det.

- Jeg forstår også, at der er stor sympati for dette land. Og med rette. Hvordan de håndterede den situation er utroligt. Et eksempel på en lærebog. De har min evige respekt for det. Men vi vil prøve at vinde, siger Toby Alderweireld til Sporza.

Alderweireld er ven med Eriksen og tidligere holdkammerat med danskeren. Han udtalte sig tidligere om situationen med Eriksen - læs den historie her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020