• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Victor Risager

DBU frygter: Sker ikke uden politisk opbakning

Foto: Getty Images

DBU frygter, at folkefesten ved sommerens EM kan blive aflyst.

Af Victor Risager

Til sommer skal der afvikles fire EM-kampe i København, men DBU frygter, at slutrunden afvikles uden den store folkefest uden for stadion.

Det skriver unionen i en pressemeddelelse sammen med Dansk Erhverv, hvor de opfordrer til klarhed angående retningslinjerne vedrørende større forsamlinger.

Blandt andet har DBU været med til at arrangere fanzoner og storskærmsarrangementer i landet, men disse arrangementer kan ikke afvikles uden en graduering af reglerne for større forsamlinger, lyder det.

Af den grund håber DBU og Dansk Erhverv på, at der kan åbnes for forsamlinger med max 10.000 deltagere i sektioner af 2000 personer, der kan fremvise negative coronatests. Der skal også være et arealkrav og krav om sikkerhedspersonale, så der holdes afstand. De retningslinjer skal gælde fra senest 11. juni, mener DBU. 

- Vi er glade for, at det er blevet muligt at tillade tilskuere på tribunerne i Parken til de fire kampe under EM på hjemmebane. Det danske værtskab er meget mere end kampe på stadion. Siden 2014 har vi sammen med Københavns Kommune og Sport Event Denmark lagt store kræfter i at forberede storskærmsvisninger, events og aktiviteter for alle – store som små – i København og i hele landet, siger Jesper Møller, formand i DBU, i pressemeddelelsen og tilføjer:

- Alle de store forberedelser, der siden 2014 har fokuseret på at sikre en tryg og glædelig fejring af EM i København for de danske fans, kan ikke realiseres uden politisk opbakning.

I sidste uge kom regeringens ekspertgruppe med anbefalinger om, hvordan man kan holde større arrangementer. Der er dog ikke blevet anbefalet, hvornår man kan.

Læs mere om ekspertgruppens anbefalinger ved at trykke her. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020