• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Kenneth Jensen

Disse danskere er i karantænefare ved EM

Foto: Getty Images

Fire danske spillere er i karantænefare, når det kommer til EM-kampen lørdag.

Af Kenneth Jensen

Den danske landstræner Kasper Hjulmand har ikke Christian Eriksen til rådighed, når Danmark lørdag spiller ottendedelsfinale mod Wales, men ellers lader der til at være frit valg på alle hylder.

Simon Kjær trænede godt nok ikke med onsdag, men der er ikke meldinger om, at kaptajnen skal være skadet. Han humpede dog en smule i løbet af opgøret mandag mod Rusland.

Men skulle danskerne komme videre fra opgøret mod Wales, er der flere spillere, der misser kvartfinalen ved EM, hvis de får et gult kort.

Det er nemlig sådan, at to gule kort i løbet af turneringen koster en karantænedag, og indtil videre har fire danskere raget et kort til sig.

Mikkel Damsgaard fik et for at forsøge at filme sig til et straffespark, mens Thomas Delaney rev en russer ned og så gult. Også Daniel Wass og Mathias Jensen har et gult kort i bogen - begge fik mod Belgien.

Undgår de fire at få gult mod Wales, og går Danmark videre, kan de altså også spille kvartfinalen mod vinderen af Hollands ottendedelsfinale. 

Også i kvartfinalen vil de fire danskere være i karantænefare - hvis de ikke har raget et gult kort til sig i ottendedelsfinalen - og det vil i øvrigt også andre danskere, der får et gult i ottendedelsfinalen.

Efter kvartfinalen nulstilles reglerne om gule kort, og så vil et gult kort i en semifinale ikke kunne udløse en karantæne.

Wales har Ethan Ampadu i karantæne mod Danmark, efter han så rødt mod Italien, og så har nationen fem mand i karantænefare - Ben Davies, Kieffer Moore, Chris Mepham, Chris Gunter og Joe Allen - de vil ikke kunne være med i en eventuelt kvartfinale, hvis de får kort mod Danmark.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020