• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Victor Risager

Forbund kræver hård straf til østrigsk EM-profil

Foto: Getty Images

Det nordmakedonske fodboldforbund kræver "den hårdeste straf" fra UEFA til østrigsk målscorer.

Af Victor Risager

Nordmakedonien tabte i weekenden til Østrig, og efter den kamp vil det nordmakedonske fodboldforbund have østrigernes Marko Arnautovic straffet hårdt. Det meddeler de på Facebook.

Marko Arnautovic scorede således kampens sidste mål i overtiden, hvorefter han kom med tilråb mod nogle nordmakedonske spillere i en noget opsigtsvækkende “jubelscene”. Efterfølgende forlød det fra blandt andre Daily Mail, at østrigeren råbte skældsord til nordmakedonske Ezgjan Alioski, der har albanske rødder.

Det udbrud har nu fået Nordmakedonien til at kontakte UEFA og bede dem om, at Arnautovic bliver straffet.

- Det nordmakedonske fodboldforbund fordømmer på det kraftigste det nationalistiske udbrud af den østrigske spiller Marko Arnautovic rettet til Ezgjan Alioski efter østrigerens scoring i gårsdagens (søndagens, red.) kamp. Samtidig informerer vi jer om, at vi har sendt et officielt brev til UEFA, hvor vi kræver den hårdeste straf for Arnautovic.

- Vi er altid imod nationalisme, diskrimination og alle andre former for fornærmelser og udbrud, der ikke stemmer overens med fodboldens ånd og værdier, som vi alle står sammen om. Vi vil altid forsvare de nordmakedonske landsholdsspillere interesser og værdighed, uanset hvor de spiller, skriver det nordmakedonske fodboldforbund på Facebook.

Marko Arnautovic har en fortid i Premier League, hvor han har optrådt for Stoke City og West Ham United. I øjeblikket spiller den 32-årige angriber i kinesiske Shanghai Port, når han ikke spiller for landsholdet. 

På Instagram har Arnautovic selv kommenteret på situationen. Læs hans kommentarer her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020