• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Lasse Sylvest Mikkelsen

Medie: Coronaudbrud kan flytte EM-kampe

Foto: Getty Images

Risikoen for coronaudbrud hænger over sommerens EM, og nu skriver The Times, at kampe kan flyttes, hvis halvdelen af spillerne i trupperne er ramt.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Torsdag fik Kasper Hjulmand og hans landstræner-kollegaer den glædelig nyhed, at EM-trupperne øgedes fra 23 til 26 spillere.

Et tiltag Hjulmand bød velkommen.

- Vi har arbejdet med risiko for corona-smitte i et år og UEFA’s beslutning er en naturlig konsekvens. Vi håber at undgå smitte og glæder os til at se spillerne i kamp til sommer, først i testkampe og så til EM.

- Med flere spillere i truppen, har vi flere muligheder med holdet, samtidigt med at vi skal sikre at alle bidrager bedst muligt, siger Kasper Hjulmand til DBU's Twitter.

Årsagen til udvidelsen af trupperne grunder sig naturligvis i risikoen for corona-udbrud, hvilket kan skabe et større problem for holdene.

Nu skriver The Times ifølge svenske Fotbollskanalen, at UEFA er klar med yderligere tiltag. Ifølge avisen kan kampe blive udskudt op til 48 timer, hvis et landshold rammes af et større coronaudbrud.

Helt konkret skulle det gælde, hvis et hold har færre end 13 spillere til rådighed blandt de 26 udtagne spillere, således de har mulighed for at udtage erstatninger.

UEFA har ikke selv bekræftet, at kampe kan blive udskudt, og tirsdag oplyste de i forbindelse med ændringen i trupperne, at landstrænerne kun kan skifte målmænd ud i løbet af turneringen.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020