• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Kenneth Jensen

Optakt: Finland - Belgien

Foto: Getty Images

Danmark skal bruge hjælp fra Belgien, hvis man skal videre fra gruppespillet.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 21.00
Spillested: Sankt Petersborg, Rusland
Gruppe B
Dommer: Felix Brych, Tyskland
På TV: DR1
Hashtag: # #finbel #emdk

Holdnyt:
Finland:
De slog Danmark og fik den resultatmæssigt bedste start, man kunne få ved en slutrunde, og det så også ud til at starte godt mod russerne, da Finland scorede til 1-0. Målet blev dog kaldt tilbage på grund af offside, og det tog gassen ud af den finske ballon.

Russerne endte med at vinde opgøret, og dermed står finnerne i en situation, hvor man skal bruge point mod Belgien for at gå videre. Vinder man over favoritten Belgien, vinder man også puljen, hvis Rusland ikke slår Danmark, mens det som minimum rækker til en andenplads. Et enkelt point kan også være nok til at ende som nummer to, mens fire point bør være nok til at få videre som en af de fire treere.

Nederlag vil gøre det svært at slutte som nummer to.

Finnerne kommer til opgøret som store underdogs mod et belgisk hold, der formentlig ikke sparer mange stjerner, da nationen skal have point for at sikre sig førstepladsen. Derfor bliver det også kollektivet og defensiven, der skal hjælpe Finland med at få et godt resultat.

Belgien:
De var rystede mod Danmark, der var foran 1-0 og også burde have scoret en eller to mere, men klasse fornægter sig ikke, og ikke mange spillere i verden er så gode som Kevin De Bruyne.

Midtbanestjernen fra Manchester City kom ind ved anden halvlegs start og assisterede, inden han selv gjorde det til 2-1, og så var den kamp vundet.

Både ham, Axel Witsel og Eden Hazard kan være med fra start for belgierne, der gerne vil give spilletid til de tre mand, der har haft skader i optakten til EM-slutrunden. Belgien skal bruge point for at være sikker på at vinde gruppen, men man har allerede booket billet til ottendedelsfinalen.

Set med danske briller har landstræner Roberto Martinez allerede lovet, at man går ind til opgøret for at vinde, men det er ventet, at der bliver roteret i startopstillingen.

Karantæner:
Finland: Ingen
Belgien: Ingen

Bud på startopstillinger:
Finland (3-5-2): Hradecky - Toivio, Arajuuri, O'Shaughnessy - Raitala, Lod, Schüller, Kamara, Uronen - Pukki, Pohjanpalo

Belgien (3-4-2-1): Courtois - Denayer, Boyata, Vermaelen - Chadli, Witsel, Praet, Trossard - De Bruyne, E. Hazard - Batshuayi

Profilen:
Kevin De Bruyne havde ikke spillet en kamp siden Champions League-finalen, og alligevel skulle han bare bruge 45 minutter på at slå Danmark, der ellers førte 1-0. Finnerne skal nok frygte den forrygende belgier.

Vidste du, at..:
I to kampe indtil videre i slutrunden har Finland haft i alt syv afslutninger og scoret en enkelt gang, der altså førte til tre point mod Danmark. I den kamp var det finnernes eneste afslutning, som de scorede på. Til sammenligning står Danmark noteret for nul point, en enkelt scoring og 47 afslutninger i to kampe.

Dom:.
Får Finland point, går de videre, og de kan også gå videre, selv hvis de taber. Spørgsmålet er nok, om Belgien er i humør, for så vinder Roberto Martinez' mandskab.

Vi regner med, at belgierne trods alt har en for stærk trup til, at finnerne får noget med fra kampen. 2-0 til Belgien.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020