• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Ole Hoffskov

Optakt: Finland - Rusland

Foto: Getty Images

Rusland er pisket til at vinde over Finland onsdag eftermiddag - det må de meget gerne gøre set med danske briller.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Onsdag klokken 15.00
Spillested: Sankt Petersborg Stadion
Dommer: Danny Makkelie, Holland
Gruppe B
På TV: 3+
Hashtag: #finrus #landsholdet #emdk

Holdnyt:
Finland:
Det skete på en baggrund, man end ikke kan finde en eneste finne, der bryder sig om, men man kan ikke tage fra Finlands EM-debutanter, at de besejrede Danmark 1-0 i Parken og dermed fik en resultatmæssig perfekt indledning på slutrunden.

Derudover kan man ikke konkludere noget som helst på en fair baggrund.

Det skulle da lige være, at Finland helt tydeligt har tænkt sig at praktisere en utrolig defensiv tilgang i kampene. Finnerne overlod al initiativet til Danmark og stod for det meste med fem mand på linje i bagkæden. Al offensivt var overladt til en ensom Teemu Pukki.  Det billede vil man helt sikkert også se fra det finske mandskab mod Rusland.

Danmark vandt i øvrigt skudstatistikken 23-1.

Onsdagens opgør spilles i Sankt Petersborg, og dermed skal Finland for anden kamp i træk spille en EM-kamp på udebane.

Rusland:
Det var nok ikke belgierne, som Rusland havde sat næsen op efter at tage point fra. Det var de således heller ikke i nærheden af.

Romelu Lukaku og holdkammeraterne vandt 3-0, og Rusland fik dermed en snitter på eget græs. Det bliver et helt andet kampbillede onsdag eftermiddag.

Ruslands form har været svingende over en længere periode, og der er ingen tvivl om, at Finland lugter blod, selv om de er undertippede. Det seneste halvandet år har Rusland spillet 14 landskampe og blot vundet de fem - ikke frygtindgydende.

Rusland har blandt andre sat point til mod nationer som Moldova og Serbien - sidstnævnte slog russerne med hele 5-0 for et halvt år siden i Nations League.

Midtbanespilleren Daler Kusjajev måtte udgå med en skade mod Belgien og er ikke klar onsdag.

Karantæner:
Finland: Ingen
Rusland: Ingen

Bud på startopstillinger:
Finland (3-5-2): Hradecky - Toivio, Arajuuri, O'Shaughnessy - Raitala, Lod, Sparv, Kamara, Uronen - Pukki, Pohjanpalo

Rusland (4-2-3-1): Shunin - Fernandes, Semenov, Dzhikiya, Zhirkov - Barinov, Ozdoev - Zobnin, Golovin, Cheryshev - Dzyuba 

Profilen:
Daniel O'Shaughnessy tørnede ud for FC Midtjylland i 2016, men han spillede ikke mere end en halv time for ulvene. Nu har han spillet 90 minutter ved en EM-slutrunde, og det bliver formentlig til yderligere 90 mod Rusland. Midtstopperen kaster nogle lange indkast, der kan blive en trussel for det russiske forsvar.

Vidste du, at..:
Yuri Zhirkov er alderspræsidenten på det russiske landshold, og han er den eneste, der tidligere har mødt Finland. Det gjorde han to gange i VM-kvalifikationen i 2008 - Rusland vandt 3-0 ude og hjemme.  

Dom:
Der er ingen tvivl om, at Danmark skal holde med Rusland onsdag eftermiddag. En finsk sejr vil være en katastrofe for Danmark - og naturligvis også for russerne. Det vil være naturstridigt, hvis Finland igen kan vinde en kamp, hvor de stiller så defensivt op, men et point vil også være mere end godkendt for Teemu Pukki og holdkammeraterne. Vi gætter dog på, at Rusland vinder 1-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020