• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Victor Risager

Optakt: Frankrig - Tyskland

Foto: Getty Images

De to seneste VM-vindere mødes på Allianz Arena tirsdag aften.

Af Victor Risager

Kampfakta:
Kampstart: Tirsdag klokken 21.00
Spillested: Allianz Arena, München, Tyskland
Dommer: Carlos del Cerro Grande, Spanien
På TV: 3+
Hashtag: #frager #fratys #emdk

Holdnyt:
Frankrig:
De nåede finalen ved den seneste EM-slutrunde og tabte til Portugal, men i 2018 tog Frankrig guldet ved en slutrunde, da de vandt verdensmesterskaberne i Rusland. Nu skal de forsøge at spille sig i deres tredje slutrunde-finale i træk.

Didier Deschamps tropper er også blandt de helt store favoritter til at tage titlen, men de får ingen nem vej til finalen. I gruppespillet er de havnet i “dødens pulje” mod Portugal og Tyskland. Franskmændene lægger ud med et brag mod sidstnævnte på tysk jord.

Med til slutrunden har Frankrig overraskende taget Karim Benzema efter flere års karantæne for landsholdet på grund af en afpresningssag, men spørgsmålet er, om Real Madrid-stjernen er helt klar til den første kamp.

Benzema udgik således af den sidste test mod Bulgarien. Didier Deschamps nedtonede dog skaden umiddelbart efter kampen, hvor han blot kaldte det et “slag”.

Hvis Benzema mod forventning ikke bliver klar, vil Olivier Giroud få startpladsen. 

Tyskland:
EM-slutrunden bliver den sidste dans med Joachim Löw som tysk landstræner.

Efter hele 15 år i jobbet, med et enkelt verdensmesterskab til følge, stopper 61-årige “Jogi” efter sommerens slutrunden, og her afløses han af den tidligere Bayern München-træner Hansi Flick.

De seneste år har budt på nogle nedture for Löw og Tyskland. Som forsvarende verdensmestre blev tyskerne elimineret allerede i gruppespillet ved VM i 2018, hvor de sluttede bag Sverige, Mexico og Sydkorea i deres pulje. Også det seneste års tid har budt på et par skuffelser - heriblandt et 6-0-nederlag til Spanien samt et nederlag til Nordmakedonien på tysk grund.

Joachim Löw har til sommerens slutrunde hentet et par erfarne forstærkninger ind i form af Thomas Müller og Mats Hummels, som ellers begge blev droppet efter VM-skuffelsen for tre år siden og ikke havde været på landsholdet siden. 

Midtbaneprofil Leon Goretzka er ude af kampen mod Frankrig med en skade.

Karantæne:
Frankrig: Ingen
Tyskland: Ingen

Bud på startopstillinger:
Frankrig (4-3-1-2): Lloris - Pavard, Varane, Kimpembe, Hernandez - Kanté, Pogba, Rabiot - Griezmann - Mbappé, Benzema

Tyskland (3-4-3): Neuer - Ginter, Hummels, Rüdiger - Kimmich, Gündogan, Kroos, Gosens - Havertz, Müller, Gnabry

Profilen:
Han er en af deres allerbedste spillere og plejer egentlig at spille på den centrale midtbane, men Joshua Kimmich skal sandsynligvis dække højre wingback for Tyskland til EM. Her har han tidligere haft stor succes på klubplan i Bayern München - blandt andet med 14 oplæg i 34 kampe på posten i 2018/19-sæsonen.

Vidste du, at…:
Frankrigs landstræner, Didier Deschamps, er en af kun tre personer til at have vundet VM som både spiller og træner. Hvis han fører Les Bleus til EM-titlen denne sommer, vil han blive den anden mand til at vinde EM som både spiller og træner efter tyske Berti Vogts.

Dom:
Det er de to seneste VM-vindere, der mødes, og det er også to stjernespækkede mandskaber. Frankrig kommer imidlertid til turneringen som de helt store favoritter, mens der er flere spørgsmål vedrørende tyskernes niveau.

Til gengæld spiller tyskerne på “hjemmebane” i Tyskland, og foran hjemmepublikummet får de et enkelt point. Det slutter 1-1. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020