• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Victor Risager

Optakt: Holland - Østrig

Foto: Getty Images

Holland har ikke tabt til Østrig i 30 år. Nu mødes de ved EM-slutrunden.

Af Victor Risager

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 21.00
Spillested: Johan Cruijff ArenA, Amsterdam, Holland
Dommer: Orel Grinfeeld, Israel
På TV: DR1/Viaplay
Hashtag: #holøst #netaut #emdk

Holdnyt:
Holland:

Skuffelsen lurede, men Holland lagde ud med at hente tre point mod Ukraine i deres EM-premiere. De fik ellers formøblet en 2-0-føring, men på et sent mål af den energiske højre back Denzel Dumfries kom en 3-2-sejr i hus på Johan Cruijff Arena.

Næste opgave for Frank de Boer er mod Østrig, der ligeledes vandt deres første kamp ved slutrunden, og det ligner en kamp om førstepladsen i puljen. 

Med en sejr kan Holland potentielt være sikre på at nå knockoutrunderne - og som minimum vil de være næsten sikre på fortsat deltagelse i turneringen. I så fald vil det også give Oranje lejlighed til at spare et par profiler i sidste gruppekamp mod Nordmakedonien.

Matthijs de Ligt ventes at være tilbage i forsvaret efter sin skade. Hvis han ikke er klar, ventes Jurriën Timber at starte igen.

Østrig:
Østrig kom til EM i ringe form og havde kun vundet én af fem kampe i 2021 inden slutrunden, men til trods for det sikrede alpelandet sig en sejr over Nordmakedonien. Og det var historisk, i og med at Østrig aldrig før havde vundet en kamp ved EM.    

Østrigs to største stjerner - David Alaba fra Bayern München og Marcel Sabitzer fra RB Leipzig - trådte begge i karakter med et par store præstationer og et par oplæg, men flere indskiftere spillede også nøgleroller. Både midtbanespiller Michael Gregoritsch og angriber Marko Arnautovic blev eksempelvis indskiftet og scorede.

De to målscorere kunne være i spil til at starte inde på Franco Fodas mandskab, men Marko Arnautovic har fået en kamps karantæne for sin jubelscene. Her fornærmede han en nordmakedonsk spiller, og det har UEFA valgt at straffe ham for. 

Aleksandar Dragovic blev udskiftet i pausen af kampen mod Nordmakedonien, efter at han fik en albue i hovedet og tilsyneladende slog sig. Det er uvist, om forsvarsspilleren er klar til kampen mod Holland.

Karantæne:
Holland: Ingen
Østrig: Marko Arnautovic

Bud på startopstillinger:
Holland (3-5-2): Stekelenburg - Dumfries, de Ligt, de Vrij, Blind, van Aanholt - Marten de Roon, Wijnaldum, de Jong - Weghorst, Depay

Østrig (3-1-4-2): Bachmann - Lienhart, Alaba, Hinteregger - Schlager - Lainer, Laimer, Sabitzer, Ulmer - Gregoritsch, Kalajdzic

Profilen:
Denzel Dumfries blev helten for Holland i den første kamp med en sen scoring ovenpå en stor kamp. For nogle år siden var det imidlertid kun højrebacken selv, der troede, at han ville nå det hollandske landshold. I 2014 spillede den nu 25-årige spiller i de lavere hollandske rækker og blev udtaget til Arubas landshold, som han spillede to venskabskampe, men han nægtede at spille en officiel kamp, da han håbede på en fremtid på Hollands landshold. “Folk kaldte mig skør,” har Denzel Dumfries fortalt til Voetbal International, men i 2018 debuterede gik Oranje-drømmen i opfyldelse.

Vidste du, at…:
Holland har haft overhånden i de to mandskabers indbyrdes opgør i løbet af de seneste årtier. Faktisk var Østrigs seneste sejr over hollænderne på hjemmebane i 1990, hvor de vandt 3-2. De seneste seks opgør er sluttet med hollandske sejre.

Dom:
Begge hold kom fra land med en sejr, så det er to hold med selvtillid, der kommer til kampen. Kvalitetsmæssigt har Holland et hold, der på flere pladser er et nøk bedre end østrigernes, og den kvalitet samt hjemmebanefordelen kommer til at gøre udslaget. Holland vinder kampen 2-0 over Østrig. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020