• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Anders Dehn

Optakt: Italien - Schweiz

Foto: Getty Images

Italien skal forsøge at følge op på den flotte åbningskamp, mens Schweiz står over for en svær opgave.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Onsdag klokken 21.00
Spillested: Stadio Olimpico, Rom
Gruppe A
Dommer: Sergei Karasev, Rusland
På TV: DR1
Hashtag: #itarus #emdk

Holdnyt:
Italien:
Italien kunne ikke have fået en meget bedre start på EM-slutrunden. Hjemme i Rom slog man Tyrkiet, der ellers var blevet nævnt som en dark horse ved turneringen, med hele 3-0. To af de vigtige offensive kort, Insigne og Immobile, kom desuden på tavlen.

Italienerne har i det hele taget en fremragende stime kørende. Siden de tabte til Portugal i efteråret 2018, har de spillet 28 kampe; fem er endt uafgjort, og resten har været sejre. I 2021 alene lyder målscoren på 20-0 i seks opgør.

Hvis Italien vinder over Schweiz, er holdet sikker på at gå videre og står med gode kort på hånden for at vinde gruppen.

Der er håb om, at Marco Verratti bliver sin skade kvit, så han kan spille mod Schweiz. Også Florenzi, som pådrog sig en forstrækning i åbningskampen, er tilbage i træning. Han er dog tvivlsom.

Schweiz:
Mens Italien kom fremragende fra land, var det mere på det jævne for Schweiz. 1-1 mod Wales var hverken rigtig godt eller rigtig dårligt.

Man må formode, at schweizerne skal slås med netop Wales og desuden Tyrkiet om andenpladsen i gruppen. Derfor var det selvfølgelig vigtigt ikke at tabe, mens en sejr havde gjort underværker.

Det er, som vi også nævnte før premiererunden, værd at holde øje med kampen om andenpladsen i gruppe A. Holdet, der slutter på den placering, skal nemlig møde nummer to fra gruppe B, altså Danmarks pulje. Det kan det danske landshold stadig nå, selv om det tabte til Finland.

Karantæne:
Italien: Ingen
Schweiz: Ingen

Bud på startopstillinger:
Italien (4-3-3): Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Spinazzola – Barella, Jorginho, Locatelli – Berardi, Immobile, Insigne

Schweiz (3-4-1-2): Sommer – Elvedi, Schär, Akanji – Mbabu, Freuler, Xhaka, Rodriguez – Shaqiri – Seferovic, Embolo

Profilen:
Ciro Immobile har i perioder haft svært ved at genskabe sin målform fra Serie A på landsholdet, men i 2021 har den ikke fejlet noget. Han har scoret fire gange i fem landskampe og dertil lagt op til to af holdkammeraternes scoringer. Igen i EM-åbningskampen stod han på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt og scorede til 2-0.

Vidste du, at..:
Italien og Schweiz har mødt hinanden 58 gange gennem historien, men kampen her er den første siden 2010. Dengang startede Giorgio Chiellini inde, Xherdan Shaqiri blev skiftet ind undervejs, mens Leonardo Bonucci så hele kampen fra bænken.

Dom:
De italienske værter ligner klare favoritter, og vi har da også mest fidus til, at de gentager kunststykket fra første runde og tager endnu en sejr. Måske knap så overlegent som mod Tyrkiet.

Derfor lyder buddet herfra på en 2-0-sejr til Italien.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020