• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Anders Dehn

Optakt: Italien - Wales

Foto: Getty Images

Gruppe A skal afgøres. Italien er videre, men kan miste førstepladsen til Wales, der stadig ikke er sikre på avancement.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Stadio Olimpico, Rom
Gruppe A
Dommer: Ovidiu Hategan, Rumænien
På TV: DR1
Hashtag: #itawal #emdk

Holdnyt:
Italien:
Det er ikke mange EM-hold, der har imponeret mere end Italien i de to første spillerunde. Holdet har slået både Tyrkiet og Schweiz, som i sig selv blev anset som fine modstandere, med 3-0.

Italien er allerede videre fra gruppen, men kan stadig miste førstepladsen, hvis holdet taber til Wales. Da vil waliserne nemlig overhale.

Gruppevinderen skal møde nummer to i gruppe C (Østrig, Holland, Ukraine, Nordmakedonien), mens andenpladsen skal møde nummer to fra Danmarks pulje.

Italien har fået Marco Verratti klar, men til gengæld udgik anfører Chiellini i kampen mod Schweiz. Han bliver formentlig sparet til ottendedelsfinalen. Også Florenzi døjede med en skade i anden runde og er i en kamp mod uret for at blive klar.

Wales:
Holdet har ikke imponeret lige så meget som Italien, men med fire point ligger det lunt i svinget til at gå videre fra gruppen. Med en sejr over Italien tager Wales endda førstepladsen.

Et enkelt point vil dog også være nok til at sikre, at Schweiz ikke kan overhale Wales. Taber waliserne, mens Schweiz vinder, afhænger det af indbyrdes opgør, som er lige, og dernæst målscoren. Her har Wales +2, mens Schweiz har -3.

Det betyder altså, at hvis Danmark slutter på andenpladsen i sin gruppe, bliver det med al sandsynlighed Wales, der venter i ottendedelsfinalen.

Wales leverede en lunken indsats mod Schweiz i den første kamp, men en god én af slagsen mod Tyrkiet i anden runde. Gareth Bale brændte endda et straffespark undervejs i 2-0-sejren.

Karantæne:
Italien: Ingen
Wales: Ingen

Bud på startopstillinger:
Italien (4-3-3): Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Acerbi, Spinazzola – Locatelli, Jorginho, Barella – Berardi, Immobile, Insigne

Wales (4-2-3-1): Ward – Roberts, Rodon, Mepham, Davies – Allen, Morrell – Bale, Ramsey, James – Moore

Profilen:
Italien kommer givetvis til at have bolden mest, så Wales skal satse på kontra. Især Daniel James er pivhurtig og kan gøre ondt på det ikke lige så hurtige italienske forsvar.

Vidste du, at..:
Wales’ vikarierende landstræner, Robert Page, mødte Italien to gange som aktiv. Begge gange vandt italienerne 4-0. Han sad desuden på bænken i en walisisk 2-1-sejr i 2002.

Dom:
Det kan meget vel være, at Italien kommer til at spare nogle af holdets bærende kræfter. Alligevel har holdet spillet så godt og har så bred en trup, at det bør være bedre end Wales.

Derfor tror på vi en italiensk 2-1-sejr.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020