• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Ole Hoffskov

Optakt: Kroatien - Skotland

Foto: Getty Images

Både Kroatien og Skotland er pisket til at vinde tirsdagens opgør i Glasgow.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Tirsdag klokken 21.00
Spillested: Hampden Park, Glasgow 
Dommer: Fernando Andres Rapallini, Argentina
Gruppe D
På TV: DR2 og Viaplay
Hashtag: #krosko #emdk

Holdnyt:
Kroatien:
Viceverdensmestrene er uden sejr i de første to kampe, og derfor er kniven for struben før sidste gruppekamp mod Skotland. Kroatien er pisket til at vinde, hvis de vil videre til ottendedelsfinalerne. 

0-1-nederlaget til England i åbningskampen er sådan ét, der kan ske, så den helt store skuffelse indtraf først i anden runde, hvor de kroatiske stjerner måtte nøjes med uafgjort mod Tjekkiet.

Da Kroatien nåede hele vejen til finalen ved VM i 2018, vandt holdet efter forlænget spilletid i både ottendedelsfinalen, kvartfinalen og i semifinalen, og i gruppespillet lykkedes det først at besejre Island efter en scoring i overtiden af Ivan Perisic. Alle marginaler tilsmilede kroaterne dengang. Måske er heldet opbrugt.

Kroatien har ingen i karantæne mod Skotland.

Skotland:
EM-værterne har haft en turbulent optakt til skæbnekampen mod Kroatien, idet Billy Gilmour er blevet testet positiv for coronavirus og dermed misser resten af slutrunden. Gilmour sad på bænken i åbningskampen mod Tjekkiet, men spillede 75 minutter senest mod England.

Skotland er i samme situation som Kroatien - kun en sejr tæller, hvis holdet vil videre til knockout-fasen. 

Steve Clarks mandskab rejste sig fornemt oven på skuffelsen mod Tjekkiet i den første kamp og hev et point med fra Wembley. Det afsæt skal holdet bruge mod Kroatien.

Heller ikke Skotland er ramt af karantæner.

Karantæner:
Kroatien: Ingen
Skotland: Ingen

Bud på startopstillinger:
Kroatien (4-2-3-1): Livakovic - Vrsaljko, Lovren, Vida, Gvardiol - Kovacic, Modric - Perisic, Kramaric, Brekalo - Rebic

Skotland (3-5-2): Marshall - Hendry, Cooper, Hanley - O'Donnell, McGinn, McTominay, McGregor, Robertson - Dykes, Adams

Profilen:
Scott Mctominay var overraskende rykket ned i det centrale forsvar, da Skotland mødte England, men missionen lykkedes i den forstand, at Harry Kane og holdkammeraterne ikke formåede at score. Mod Kroatien skal det blive spændende at se, om Manchester United-spilleren forbliver en del af treback-kælden, eller om han er tilbage på midtbanen.

Vidste du, at..:
Skotlands landstræner Steve Clark har i mange år været assisterende træner. Det har han til gengæld været på nogle fornemme adresser. Clark har blandt andre været assistent i West Ham, Chelsea og Liverpool.

Dom:
Hverken Kroatien eller Skotland kan bruge uafgjort til noget som helst, så man må formode, at begge mandskaber vil frem og angribe. Det er der ingen tvivl om, at Kroatien er bedst egnet til, og så er spørgsmålet, om Luka Modric og holdkammeraterne kender besøgelsestiden. Vi har fidus til kroaterne og byder en 2-0-sejr til viceverdensmestrene.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020