• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Victor Risager

Optakt: Nordmakedonien - Holland

Foto: Getty Images

Hverken Holland og Nordmakedonien kan ændre på deres placering i gruppen i sidste spillerunde. Her er optakten.

Af Victor Risager

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 18.00
Spillested: Johan Cruijff ArenA, Amsterdam, Holland
Dommer: István Kovács
På TV: DR1/Viaplay
Hashtag: #mkdnet #mkdhol #emdk

Holdnyt:
Nordmakedonien:

Med nederlag til Østrig i første spillerunde og Ukraine i anden spillerunde er EM-debutanterne fra Nordmakedonien allerede sikre på, at de ikke går videre fra gruppespillet, og at det kun blev til tre slutrundekampe i denne omgang.

De spiller af den grund kun for æren, men der skal heller ikke være tvivl om, at Igor Angelovskis mandskab vil forsøge at hente deres første point ved en EM-slutrunde mod Holland mandag aften.

De må undvære angriber Ilija Nestorovski i deres sidste kamp ved slutrunden. Han er blevet skadet og er ude.

Holland:
Det hollandske landshold og især landstræner Frank de Boer fik kritik i forberedelserne til EM for at droppe det klassiske 4-3-3-sytem benytte sig af et 5-3-2-system. Men hidtil kan man på ingen måde kritisere resultaterne, Holland har fået med systemet.

Det er blevet til sejre over både Ukraine og Østrig, hvor især sejren over sidstnævnte var imponerende. Flere spillere - heriblandt højre wingback Denzel Dumfries og midtbanespiller Georginio Wijnaldum - har også nydt stor succes i systemet. 

Sejrene betyder også, at de er sikre på at vinde gruppen, allerede inden de spiller deres sidste kamp mod Nordmakedonien.

Frank de Boer kan af den grund give flere spillere et hvil til den sidste kamp. Midtbaneprofilen Marten de Roon er eksempelvis i karantænefare og kan spares.

Karantæne:
Nordmakedonien: Ingen
Holland: Ingen

Bud på startopstillinger:
Nordmakedonien (3-5-2):
Dimitrievski - Ristovski, Velkovski, Musliu - Trajkovski, Ademi, Churlinov, Bardhi Alioski - Elmas, Pandev

Holland (3-5-2): Stekelenburg - Dumfries, De Vrij, De Ligt, Ake, Wijndal - Gravenberch, F. De Jong, Wijnaldum - L. De Jong, Depay

Profilen:
Der er ingen tvivl om, hvem der er den største profil på det nordmakedonske landshold: angriber Goran Pandev. Mandagens kamp kan imidlertid meget vel være hans sidste i landskampsregi, og den 37-årige angriber vil i så fald sætte et punktum efter en lang og flot karriere for Nordmakedonien. Hidtil er det blevet til 37 mål og 120 landskampe. 

Vidste du, at…:
Nordmakedonien kan blive det første hold siden 1996 til at tabe deres tre første EM-kampe. I 1996 deltog Tyrkiet ved EM og tabte deres tre kampe til henholdsvis Kroatien, Portugal og Danmark. Ingen landshold har siden tabt deres tre kampe i en EM-debut.   

Dom:
Det bliver sandsynligvis et hollandsk mandskab med visse reserver, der ikke har noget at spille for, mens Nordmakedonien omvendt ikke forventes at lave de store ændringer. Til trods for det er niveauforskellen for stor.

Frank de Boer og Holland tager deres tredje sejr i træk på hjemmebanen Johan Cruijff ArenA og vinder 2-1. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020