• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Anders Dehn

Optakt: Schweiz - Tyrkiet

Foto: Getty Images

Begge hold har fået en dårlig start på slutrunden, men har stadig mulighed for at gå videre.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Bakı Olimpiya Stadionu, Baku
Gruppe A
Dommer: Slavko Vincic, Slovenien
På TV: DR2 og Viaplay
Hashtag: #schtyr #emdk

Holdnyt:
Schweiz:
Schweizerne har kniven for struben. De har kun hentet ét point i slutrundens to første runder, og eftersom Wales på andenpladsen har hentet fire, skal der et lille mirakel til, for at Schweiz kan gå forbi Wales.

Det kræver, at Italien slår Wales, og Schweiz selv slår Tyrkiet. Derudover skal schweizerne hente fem mål i målscore for at overhale Wales og altså tage andenpladsen.

Hvis det skal lykkes, skal holdet vise noget andet end i særligt runde to, da det tabte 3-0 til Italien og i store perioder ikke fik et ben til jorden.

Schweiz kan dog også gå videre på tredjepladsen. Det er der gode chancer for, hvis holdet vinder denne kamp og dermed får fire point.

Tyrkiet:
Holdet har vel været den største skuffelse hidtil i slutrunden. Blev på baggrund af en stærk kvalifikation udråbt til dark horse ved EM, men lagde ud med at tabe 3-0 til Italien og 2-0 til Wales i seneste runde.

Dermed er det tæt på at være slut for Tyrkiet, inden det for alvor kom i gang. Holdet har fire point op til Wales og kan ikke nå andenpladsen. Med -5 i målscore bliver det desuden svært at gå videre som en af de bedste treere, med mindre tyrkerne banker Schweiz med mange mål.

Venstre back var i forvejen et svagt punkt for Tyrkiet, og det er i hvert fald ikke blevet stærkere af, at førstevalget, Umut Meras, udgik mod Wales og blev erstattet af Mert Müldür, der spiller højre back normalt.

Karantæne:
Schweiz: Ingen
Tyrkiet: Ingen

Bud på startopstillinger:
Schweiz (3-4-1-2): Sommer – Schär, Akanji, Elvedi – Mbabu, Xhaka, Freuler, Rodriguez – Shaqiri – Embolo, Seferovic

Tyrkiet (4-1-4-1): Cakir – Celik, Söyüncü, Demiral, Müldür – Ayhan – Karaman, Yazici, Tufan, Calhanoglu – YIlmaz

Profilen:
Hvis Schweiz skal have en chance for at gå videre, skal holdet have ordentligt gang i Xherdan Shaqiri. Han er holdets offensive fokuspunkt og ham, de kreative indslag skal komme fra.

Vidste du, at..:
Tyrkiets landstræner, Şenol Güneş, er født 1. juni 1952. Samme dag mødtes Tyrkiet og Schweiz for første gang i historien. Schweiz vandt 5-1 i Ankara.

Dom:
Det er to sårede dyr, der skal kæmpe for deres liv i EM-slutrunden. Taber man, er man ude. Får man uafgjort, er man formentlig også. Med en sejr lever håbet videre.

Vi tror dog, at der ikke bliver fundet nogen vinder i opgøret, der i stedet ender 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020