• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Kenneth Jensen

Optakt: Slovakiet - Spanien

Foto: Getty Images

Der venter et spændende opgør mellem Slovakiet og Spanien, hvor det spanske hold skal bruge en sejr for at være sikker på at gå videre.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Onsdag klokken 18.00
Spillested: La Cartuja Stadium, Sevilla i Spanien
Gruppe E
Dommer: Björn Kuipers, Holland
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #slospa #emdk

Holdnyt:
Slovakiet:
De indledte med en sejr over Polen, men det blev til et nederlag på 0-1 til Sverige senest. Og dermed er Slovakiet i en situation, hvor man skal bruge point for at gå videre.

Mens Spanien skal ud og vinde opgøret, har Slovakiet den fordel, at de kan nøjes med uafgjort.

Slovakkerne er uden Denis Vavro, der har fået Covid-19, men ellers er alle til rådighed. 

Det bliver sikkert et opgør, hvor Slovakiet vil gå efter at lukke af og lade spanierne kontrollere spillet, mens man selv vil satse på omstillinger og dødbolde.

Spanien:
En af EM's forhåndsfavoritter er lidt i tovene lige nu. Spanien har indledt EM med to gange uafgjort, og dermed står man foran en skæbnekamp mod Slovakiet.

Uafgjort er nok, hvis Polen ikke slår Sverige, så vil Spanien være en af de bedste treere. En spansk sejr kan stadig sende nationen på gruppens førsteplads, og det er værd at jagte.

Einrique fik mål fra Alvaro Morata senest, men han stod også for de sædvanlige misbrugte chancer. Han ventes at få genvalg. Det samme burde Gerard Moreno, der stod for assistenten til Moratas scoring, ligesom han vandt et straffespark, som han dog selv misbrugte.

Spørgsmålet er, om Dani Olmo skal en tur på bænken, efter han igen spillede en skuffende kamp. Og får Thiago snart chancen fra start?

Karantæner:
Slovakiet: Ingen
Spanien: Ingen

Bud på startopstillinger:
Slovakiet (4-2-3-1): Dubravka - Pekarik, Satka,Skriniar, Hubocan - Kucha, Hrosovsky - Koscelnik, Hamsik, Mak - Duda

Spanien (4-3-3): Simon - Llorente, Laporte, Torres, Alba - Koke, Rodi, Thiago - Moreno, Morata, Torres

Profilen:
Manchester City-spilleren Ferran Torres startede inde i første opgør mod Sverige, men han greb ikke chancen og var på bænken til opgøret mod Polen. Nu kan han være tilbage i startopstillingen, efter at Dani Olmo ikke har gjort meget væsen af sig de sidste par kampe.

Vidste du, at..:
Hvis Spanien spiller uafgjort, skal man bide negle og holde øje med treerregnskabet, hvor fire af de seks treere går videre fra. Spaniens pointtal vil være tre, målscoren nul, og det kommer til at være lige på grænsen af, hvad der skal til for at gå videre. Tiden vil vise, om det er nok.

Dom:.
På papiret et opgør, som Spanien skal vinde, men det spanske hold har ikke haft stor succes med at nedbryde modstanderne. Kan de denne gang? Det er bare blevet til en enkelt scoring i to kampe, og Slovakiet forsvarer ganske godt.

Vi regner dog med, at de har nok kvalitet, Spanien. Smal sejr på 1-0 til Luis Enriques tropper, der booker billet videre.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020