• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Kenneth Jensen

Optakt: Spanien - Polen

Foto: Getty Images

Spanien måtte nøjes med uafgjort mod Sverige i første kamp, mens Polen tabte. Især sidstnævnte er presset.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 21.00
Spillested: La Cartuja Stadium, Sevilla
Gruppe E
Dommer: Daniele Orsata, Italien
På TV: DR1
Hashtag: #spapol #emdk

Holdnyt:
Spanien:
Spanierne kom fra land ved EM med uafgjort mod Sverige, selv om man ellers havde bolden i langt størstedelen af tiden. Forhåndsfavoritterne kunne blandt andet se angriber Alvaro Morata misbruge store muligheder mod svenskerne.

Nu skal Luis Enrique have sig en sejr, når Polen er modstander, og her er det ventet, at Sergio Busquets fortsat er ude med coronavirus.

Det er også ventet, at Luis Enrique vil blande kortene en smule, for Gerard Moreno leverede et godt indhop og kom frem til nogle muligheder og virkede langt farligere end Morata. Og så har Enrique det af og til med at spare venstre back Jordi Alba, da man har en stærk afløser i José Gaya.

Polen:
De har en stor stjerne i Robert Lewandowski, men det var skuffende, hvad Polen leverede senest mod Slovakiet. Det endte med et nederlag på 1-2, og det skete, efter Krychowiak så rødt i anden halvleg.

Man er derfor uden midtbanemotoren, når det gælder Spanien, og i det hele taget må man forvente, at Polen kommer i en mere defensiv opstilling, da spanierne havde svært ved at nedbryde det stærke svenske forsvar.

Selv hvis det ender med et nederlag, kan Polen gå videre som treer, hvis man slår Sverige i sidste gruppekamp og har en god målscore. Men det bedste vil være, hvis polakkerne får point mod Spanien. 

Karantæner:
Spanien: Ingen
Polen: Grzegorz Krychowiak

Bud på startopstillinger:
Spanien (4-3-3): Simon - Llorente, Laporte, Torres, Alba - Koke, Rodri, Pedri - Torres, Morata, Olmo

Polen (4-5-1): Szczesny - Bereszynski, Glik, Bednarek, Rybus - Jozwiak, Linetty, Moder, Klich, Zielinski - Lewandowski

Profilen:
FC Barcelona-spilleren Pedri er allerede blevet fast mand for Spanien, selv om han bare er 18 år. Hold øje med den teknisk stærke midtbanespiller, der går en stor fremtid i møde.

Vidste du, at..:
I 2021 er det kun Andorra, Polen har slået. Man har tabt til Slovakiet og England, og så har man spillet uafgjort med Ungarn, Rusland og Island. Ikke imponerende resultater fra polakkerne.

Dom:.
Ingen tvivl om, at det spanske hold er favoritter, og hvor Sverige er et stærkt kollektiv og har en god defensiv, er det spørgsmålet, om Polen kan stå imod. Nationen tabte 1-2 mod Slovakiet, og det var ikke specielt imponerende, hvad der blev leveret.

Vi regner med, at Spanien får hul på bylden og vinder opgøret. 2-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020