• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Kenneth Jensen

Optakt: Sverige - Polen

Foto: Getty Images

Svenskerne er allerede videre, men bliver det som et, to eller tre i gruppen?

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Onsdag klokken 18.00
Spillested: Sankt Petersborg Stadion, Rusland
Gruppe E
Dommer: Michael Oliver, England
På TV: 3+
Hashtag: #svepol #swepol #emdk

Holdnyt:
Sverige:
Svenskerne er allerede videre ved EM og er altså sikret en ottendedelsfinale, så det handler lige nu om, hvorvidt holdet skal ende et, to eller tre i gruppen.

Ender man som vinder af Gruppe E, spiller man i Glasgow og møder en treer, mens en andenplads i gruppen sikrer holdet et opgør mod Kroatien i Parken. En tredjeplads giver et opgør mod Belgien.

Så Sverige skal på banen og have point, så man som minimum bliver to. De er næppe interesserede i at spille mod Belgien, svenskerne.

Janne Andersson har ikke roteret meget indtil videre, men meldingen går nu på, at Marcus Berg ikke spiller mod Polen fra start, og at Robin Quaison får chancen, efter Sverige har fået fire point i de første to kampe.

Polen:
Polakkerne tabte åbningskampen mod Slovakiet, siden fulgte et 1-1 resultat mod Spanien, hvorfor man stadig lever i denne turnering. Alt andet end tre point mod svenskerne betyder dog, at Polen er færdige i slutrunden.

Får man til gengæld tre pinde, går man med sikkerhed videre, da allerede to treere fra de færdigspillede grupper har færre end fire point.

Robert Lewandowski scorede Polens mål mod Spanien, og dermed stemplede den store stjerne ind i slutrunden med sin første scoring - ham skal Polen bruge flere fra, hvis det skal ende med avancement mod det defensivt stærke svenske landshold.

Grzegorz Krychowiak vender retur fra karantæne, efter han så rødt mod Spanien i den første kamp. 

Karantæner:
Sverige: Ingen
Polen: Ingen

Bud på startopstillinger:
Sverige (4-4-2): Olsen  Lustig, Lindelöf, Danielson, Augustinsson - Larsson, Olsson, Ekdal, Forsberg - Isak, Quaison

Polen (3-4-1-2): Szczesny - Bereszynski, Bednarek, Glik - Jozwiak, Moder, Krychowiak, Puchacz - Zielinski - Swiderski, Lewandowski

Profilen:
Mens Lewandowski stemplede ind i turneringen, mangler Polen stadig for alvor at få noget ud af offensivspilleren Piotr Zielinski. Napoli-stjernen scorede ellers 10 gange for den italienske klub i 47 kampe, og han stod for 13 oplæg. Men på landsholdet har det haltet under slutrunden, hvor han ikke har gjort meget væsen af sig. Det skal komme nu.

Vidste du, at..:
Svenskerne er bare et af tre hold, der indtil videre ikke har lukket mål ind i slutrunden. England og Italien har allerede spillet tre kampe i gruppespillet uden at lukke ind, mens svenskerne altså bare mangler mødet mod Polen.

Dom:.
Der kommer med sikkerhed ikke mange mål i opgøret, for det gør der ikke i svenskernes kampe. Spørgsmålet er, om der overhovedet kommer mål? Kan svenskerne holde Polen fra at score, skal polakkerne mod slutningen af opgøret frem for at lave mål, for alt andet end en sejr betyder exit for Polen.

Svenskerne er stærke, og vi tror, deres succes fortsætter, da de offensivt har nok kvalitet til at komme på tavlen. 1-0 til Sverige.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020