• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Kenneth Jensen

Optakt: Sverige - Slovakiet

Foto: Getty Images

Både Sverige og Slovakiet står godt før anden runde i gruppespillet, da de fik henholdsvis et enkelt og tre point med fra første gruppekamp.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 15.00
Spillested: Sankt Petersborg Stadion, Rusland
Dommer: Daniel Siebert, Tyskland
Gruppe B
På TV: 3+
Hashtag: #sveslo #sweslo #emdk

Holdnyt:
Sverige:
De havde bare bolden i 25 procent af tiden, men man behøver ikke bolden, når man står godt på banen og kan holde modstanderen fra at score. Og det kunne Sverige, da de åbnede med 0-0 ude mod Spanien. Faktisk havde svenskerne to af kampens større muligheder, og især Marcus Bergs afbrænder i anden halvleg var enorm.

Men nu er Janne Anderssons mandskab i gang med slutrunden, og det stærke kollektiv har mødt gruppens sværeste modstander. Der bliver muligheder for scoringer mod Slovakiet, inden man i sidste runde af gruppespillet møder et lidt svagt Polen-hold.

Sverige var uden både Dejan Kulusevski og Mattias Svanberg, der sad ude af opgøret mod Spanien på grund af Covid-19, og Svanberg misser opgøret mod Slovakiet, mens Kulusevski er i spil til den kamp. Spørgsmålet er dog, om træner Janne Andersson tør bruge ham fra start, efter han har været syg.

Både Albin Ekdal og Jens-Lys Cajuste spillede mod Spanien, selv om de havde småproblemer inden Spanien-kampen.

Slovakiet:
De var underdogs i opgøret mod Polen, men Slovakiet viste gode kvaliteter og fik en sejr på 2-1 i et ganske dramatisk opgør, hvor Slovakiet slog til, da Krychowiak så rødt i anden halvleg. 

Dermed har slovakkerne, der har tidligere Esbjerg-keeper Martin Dubravka i kassen, fået en perfekt start på EM, og nu skal man følge det op mod Sverige. Et enkelt point vil med al sandsynlighed betyde, at slovakkerne er videre til ottendedelsfinalen, så der er meget at spille for. Og på papiret er det da også mest sandsynligt, at man henter sit ene point i opgøret mod Sverige, da Spanien venter i sidste kamp.

Slovakkerne forventes at komme til opgøret med en stort set skadesfri trup. Angriber Ivan Schranz sad dog ude af opgøret mod Polen med ankelproblemer, og de problemer kan holde ham ude af opgøret mod Sverige.

Karantæner:
Sverige: Ingen
Slovakiet: Ingen

Bud på startopstillinger:
Sverige (4-4-2): Olsen - Lustig, Danielson, Lindelöf, Augustinsson - Larsson, Olsson, Ekdal, Forsberg - Isak, Berg

Slovakiet (4-4-1-1): Dubravka - Pekarik, Satka, Skriniar, Hubocan - Haraslin, Kucka, Hromada, Mak - Hamsik - Duda

Profilen:
Kantspiller Robert Mak er lidt af en gamechanger for Slovakiet. Han er målfarlig og god med bolden, og han var også manden, der satte gang i Slovakiet mod Polen med en fin afslutning, der traf stolpen, ramte Szczesny i ryggen, inden den gik i kassen. Hold øje med den rutinerede kantspiller, der gerne trækker ind i banen og hugger på kassen. Han har scoret 14 gange i 67 landskampe.

Vidste du, at..:
Rutinerede Marek Hamsik er kommet med i landsholdstruppen, og han startede tilmed inde i den første kamp mod Polen. Spiller han fra start igen, kommer han formentlig til at møde nogle, han kender lidt. Hamsik har netop spillet en halv sæson i svensk fodbold hos IFK Göteborg, men det blev blot til otte kampe i Allsvenskan. Han er nu rejst videre til Tyrkiet og Trabzonspor.

Dom:
Sverige lukkede helt ned for Spanien og stod meget defensivt, og Slovakiet tænker også forsvar først. Det bliver derfor et interessant møde mellem to mandskaber, der først og fremmest vil holde modstanderne fra at score.

Svenskerne har noget individuel kvalitet ved Emil Forsberg, Alexander Isak og Dejan Kulusevski, og de kunne også skabe nogle muligheder mod Spanien, ligesom vi ved, at de traditionelt set er stærke på dødbolde.

Smal sejr til svenskerne - 1-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020