• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Ole Hoffskov

Optakt: Tjekkiet - England

Foto: Getty Images

Det er en direkte kamp om førstepladsen i Gruppe D, når Tjekkiet og England tørner sammen.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Tirsdag klokken 21.00 
Spillested: Wembley, London
Dommer: Artur Dias, Portugal 
Gruppe D
På TV: DR 1 og Viaplay
Hashtag: #tjeeng #emdk

Holdnyt:
Tjekkiet:
EM har foreløbig været med pil op for tjekkerne og ikke mindst angriberen Patrik Schick, der har scoret alle holdets tre mål i turneringen. Nu kan tjekkerne sikre sig førstepladsen med blot et enkelt point på Wembley.

En sikker sejr over Skotland i åbningskampen blev fulgt op af 1-1 mod viceverdensmestrene fra Kroatien i anden runde i et meget tæt opgør, som kunne være tippet til begge sider.

Tjekkiet har langt fra været det mest iøjefaldende mandskab under EM, men landstræner Jarorslav Silhavy har organiseret sit mandskab på fornemste vis, og så har de i Patrik Schick haft den angriber, alle nationer sukker efter til en slutrunde.

Tjekkerne har ingen i karantæne på Wembley.

England:
Der er grund til at være skuffet over England efter det seneste opgør mod Skotland på Wembley.

Three Lions skabte ikke ret mange chancer, og man kan undre sig over, at Gareth Southgate ikke reagerede fra trænerbænken. Den engelske landstræner foretog blot to udskiftninger ud af fem mulige mod Skotland, og det betød blandt andet, at spillere som Jadon Sancho og Jude Bellingham slet ikke kom i aktion. 

Det uafgjorte resultat betyder, at England skal slå Tjekkiet for at blive nummer et i puljen, og hvis ikke de forbedrer sig offensivt, får de vanskeligt ved at skabe chancer.

Heller ikke englænderne er ramt af karantæner, men til gengæld har holdet på selve kampdagen været nødt til at isolere Ben Chilwell og Mason Mount, der har været i nær kontakt med skotternes Billy Gilmour, der er testet positiv for coronavirus. De skal sidde i isolation frem til den 28. juni. 

Karantæner:
Tjekkiet: Ingen
England: Ingen

Bud på startopstillinger:
Tjekkiet (4-2-3-1): Vaclik - Coufal, Kalas, Celustka, Boril - Holes, Soucek - Masopust, Darida, Jankto - Schick

England (4-2-3-1): PIckford - Walker, Stones, Mings, Trippier - Rice, Phillips - Sterling, Grealish, Foden - Kane 

Profilen:
Harry Kane jagter fortsat sin første scoring under EM, og hvis der er en spiller, englænderne gerne vil have i gang, er det Tottenham-stjernen. Med til historien hører, at Kane heller ikke er blevet sat særlig godt i scene af holdkammeraterne, så der er flere offensive spørgsmålstegn for englænderne.

Vidste du, at..:
Englands startopstilling mod Skotland var den yngste nogensinde for englænderens vedkommende ved en slutrunde med en gennemsnitsalder på 25 år og 31 dage - og det var endda uden 17-årige Jude Bellingham som én af de 11.

Dom:
England vil have bolden mest og skal forsøge at lirke tjekkernes defensiv op. Tjekkiet kan nøjes med uafgjort på Wembley, og det vil man kunne se. Man skal ikke forvente et chanceinferno i London, men vi har lige akkurat fidus til, at hjemmeholdet gør arbejdet færdigt. 1-0 til Harry Kane og holdkammeraterne.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020