• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Anders Dehn

Optakt: Tyrkiet - Wales

Foto: Getty Images

Tyrkiet har brug for en sejr for at komme ind i turneringen, mens Wales skal følge op på en fornuftig premiere.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Onsdag klokken 18.00
Spillested: Bakı Olimpiya Stadionu, Baku
Gruppe A
Dommer: Artur Dias, Portugal
På TV: DR1
Hashtag: #tyrwal #emdk

Holdnyt:
Tyrkiet:
Indtil EM-åbningskampen havde Tyrkiet kun tabt tre af holdets seneste 26 opgør, og man talte om tyrkerne som et hold, der kunne overraske ved at nå langt. Baseret på det første opgør bliver det ved snakken.

Tyrkiet mødte Italien i Rom, tabte klart 3-0 og var aldrig rigtig tæt på at true italienerne. Særligt bekymrende var det, at den defensiv, der blev nævnt som en styrke, lukkede tre mål ind.

I det store billede var det dog nok forventet, at Italien ville tage førstepladsen i gruppen. Derfor er den kommende kamp vigtig for Tyrkiet, der skal slås med netop Wales og Schweiz om andenpladsen.

Wales:
Holdet indledte EM med at spille 1-1 mod Schweiz, hvilket må betegnes som et fornuftigt resultat. Og i hvert fald en langt bedre start på turneringen, end Tyrkiet fik.

Resultatet mod Schweiz kan dog ikke ændre på indtrykket, at Wales ikke er godt kørende. Holdet tabte 3-0 til Frankrig og spillede 0-0 mod Albanien i optakten til slutrunden.

Det er igen værd at nævne, at danskere bør holde øje med kampen om andenpladsen i gruppe A. Det er nemlig det hold, der bliver modstanderen mod nummer to i Danmarks gruppe, hvilket landsholdets stadig kan nå trods premierenederlaget til Finland.

Karantæne:
Tyrkiet: Ingen
Wales: Ingen

Bud på startopstillinger:
Tyrkiet (4-1-4-1): Cakir – Celik, Söyüncü, Demiral, Meras – Yokuşlu – Karaman, Tufan, Ünder, Calhanoglu – Yilmaz

Wales (4-3-3): Ward – Roberts, Mepham, Rodon, Davies – Morrell, Allen, Ramsey – Bale, Moore, James

Profilen:
Hvis Tyrkiet skal leve op til prædikatet som dark horse ved slutrunden, skal holdets defensiv tilbage i gear. I første opgør var Melih Demiral uheldig/dårlig med at score selvmål, og nu består opgaven for ham og kollegaerne i at rejse til.

Vidste du, at..:
Tyrkiet og Wales møder hinanden for første gang ved en slutrunde og for første gang overhovedet i snart et kvart århundrede. Det seneste opgør ligger helt tilbage i VM-kvalifikationen i 1997, da Tyrkiet vandt med 6-4 (det er ikke en trykfejl). Hakan Sükür scorede fire mål.

Dom:
Vi tror på, at tyrkerne rejser sig og lever op til noget af den hype, der omgav holdet før slutrunden. Derfor bliver det også til en vigtig sejr over Wales.

Buddet herfra er 2-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020