• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Anders Dehn

Optakt: Tyskland - Ungarn

Foto: Getty Images

Gruppe F skal finde sin afslutning. Kan tyskerne ride videre på bølgen, eller laver Ungarn den helt store overraskelse?

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Onsdag klokken 21.00
Spillested: Allianz Arena, München
Gruppe F
Dommer: Sergei Karasev, Rusland
På TV: DR1
Hashtag: #tysung #emdk

Holdnyt:
Tyskland:
De to første kampe har været som nat og dag som Tyskland. Først 1-0-nederlaget mod Frankrig, som var i kontrol gennem hele opgøret, og siden den hæsblæsende 4-2-sejr over Portugals forsvarende europamestre. Nu skal tyskerne følge op med en sejr mod gruppens svageste modstander.

Selv om Tyskland er storfavorit, har holdet allerede vist én gang i år, at det kan komme i problemer mod undertippede modstandere. I marts tabte tyskerne således 2-1 til Nordmakedonien i en VM-kvalifikationskamp.

Fire spillere sad over, da Tyskland trænede mandag. Det forlyder, at i hvert fald Thomas Müller misser kampen med en knæskade, mens også Mats Hummels, Ilkay Gündogan og Lukas Klostermann også sad over og må betegnes som tvivlsomme.

Tyskland går videre fra gruppen med en sejr og formentlig også med ét point, dog måske som en af de bedste treere.

Ungarn:
Man troede, Ungarn skulle være prygelknabe i gruppe F, men foreløbig har det ikke været tilfældet. 3-0-nederlaget til Portugal afspejler ikke, hvor tæt opgøret var, indtil portugiserne kom foran i det 84. minut. Mod Frankrig var det Ungarn, der var foran, indtil Antoine Griezmann udlignede til 1-1.

Det ændrer dog ikke på, at Ungarn går ind til kampen med ryggen mod muren. Holdet skal vinde for at have en chance for at gå videre fra gruppen. Til gengæld tyder det også på, at det vil være nok, som minimum som en af de bedst treere.

Ungarn har i de to første runder haft glæde af hjemmebane på et fyldt stadion i Budapest, men onsdag aften kommer holdet på udebane.

I seneste runde mod Frankrig måtte anfører Adam Szalai udgå med en skade. Det er tvivlsomt, om han kommer i aktion mod tyskerne.

Karantæne:
Tyskland: Ingen
Ungarn: Ingen

Bud på startopstillinger:
Tyskland (3-4-3): Neuer – Rüdiger, Ginter, Süle – Kimmich, Goretzka, Kroos, Gosens – Havertz, Gnabry, Sané

Ungarn (3-5-2): Gulacsi – Botka, Orban, Szalai, – Nego, Schäfer, Kleinheisler, Nagy, Fiola – Sallai, Nikolics

Profilen:
Foreløbig har Laszlo Kleinheisler spillet et flot EM, og han blev endda kåret til kampens spiller mod Frankrig. Hvis anfører Szalai må sidde over, skal andre er de erfarne tage ansvar. Det gælder blandt andre Kleinheisler.

Vidste du, at..:
Dette er første gang, Tyskland og Ungarn mødes i en gældende kamp siden VM-finalen i 1954. Finalen skulle have været kronen på værket for datidens bedste landshold, Ungarns magiske magyarer, men vesttyskerne vandt det, der siden er blevet kendt som das Wunder von Bern, miraklet i Bern.

Dom:
Selv om Ungarn har voldt både Portugal og Frankrig alvorlige problemer, og selv om Tyskland må undvære et par nøglespillere, har tyskerne stadig et mere end rigeligt stærkt nok hold til at vinde.

Vi tror, at hjemmeholdet lever op til sin favoritværdighed og vinder 2-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020