• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Victor Risager

Optakt: Ukraine - Østrig

Foto: Getty Images

Ukraine og Østrig kan begge gå videre til knockoutrunderne ved EM. Her får du optakten.

Af Victor Risager

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 18.00
Spillested: National Arena, Bukarest, Rumænien
Dommer: Cüneyt Çakır
På TV: DR1/Viaplay
Hashtag: #ukrøst #ukraut #emdk

Holdnyt:
Ukraine:
Ukraine kom op på hesten efter nederlaget til Holland i åbningsrunden og fik hentet tre point med en 2-1-sejr over Nordmakedonien i torsdags. Og endnu engang leverede offensivprofilerne Andriy Yarmolenko og Roman Yaremchuk, da de stod for en scoring hver.

Med sejren over Nordmakedonien - samt Østrigs 0-2-nederlag til Holland - er ukrainerne kravlet op på andenpladsen i Gruppe C foran østrigerne.

Andriy Shevchenkos mandskab og Østrig har ellers samme målscore, men da ukrainerne har scoret flere gange, er de akkurat foran. Af den grund skal ukrainerne blot undgå nederlag for at sikre andenpladsen i puljen og dermed en plads i knockoutrunderne. Et nederlag kan derimod betyde et exit. 

Der er godt nyt for Ukraine på skadesfronten. Viktor Tsygankov er ved at være tilbage, og Dynamo Kiev-profilen kan meget vel indgå i startopstillingen.

Østrig:
Ligesom Ukraine har Østrig hidtil hentet tre point efter en sejr over Nordmakedonien og et nederlag til Holland. Som nævnt er alpelandet imidlertid efter ukrainerne i stillingen på grund af antal scorede mål.

Østrig er dog stadig i den grad i spil til at gå videre fra gruppen. En sejr vil sikre dem videre avancement, mens en uafgjort også meget vel kan vise sig at være nok til at komme til knockoutrunderne.

Af den grund vil man sandsynligvis ikke se Franco Fodas mandskab smide alle hæmninger og kaste alt frem i jagten på en sejr.

David Alaba, Daniel Bachmann og Stefan Lainer er alle i karantænefare, men de spares nok ikke af Franco Foda. Marko Arnautovic er til gengæld tilbage fra karantæne.

Karantæne:
Ukraine: Ingen
Østrig: Ingen

Bud på startopstillinger:
Ukraine (4-3-3): Bushchan - Karavayev, Zabarnyi, Matviyenko, Mykolenko - Malinovskiy, Stepanenko, Zinchenko - Yarmolenko, Yaremchuk, Tsygankov

Østrig (3-1-4-2): Bachmann - Dragovic, Alaba, Hinteregger - Schlager - Lainer, Laimer, Sabitzer, Ulmer - Kalajdzic, Arnautovic

Profilen:
Det er de offensive profiler, der har stjålet overskrifterne for Ukraine, men i midterforsvaret har blot 18-årige Illya Zabarnyi spillet i fuld tid ved EM indtil videre med fine præstationer. Imod Nordmakedonien spillede han endda sin tiende landskamp. Det er en yderst spændende forsvarsspiller, Ukraine har der. 

Vidste du, at…:
Østrig en gang tidligere har været med i en yderst omtalt gruppekamp, hvor begge hold kunne gå videre med et bestemt resultat. Det var ved VM i 1982, hvor Vesttyskland skulle bruge en sejr i den tredje og sidste spillerunde mod Østrig, der allerede var sikre på at gå videre. Det sluttede med en 1-0-sejr til vesttyskerne i kampen, så Østrig og Vesttyskland gik videre, mens Algeriet blev sendt ud. Kampen er kendt som “Disgrace of Gijon”, da begge hold blev anklaget for ikke at ville score efter et tidligt mål til Vesttyskland.

Dom:
Det kan godt være, at det østrigske fodboldforbunds præsident har afvist, at de vil gå efter et uafgjort resultat, men det virker næsten for oplagt, at kampen slutter uden vinder. Det vil med al sandsynlighed sende begge hold videre.

Af den grund tror vi også på, at det slutter uafgjort. Begge hold scorer dog en enkelt gang i kampen, der ender 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020