• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Torsten Kjems Hansen

Politianmeldt efter hadske beskeder mod EM-profil

Foto: Getty Images

Politiet i Sverige skal undersøge hadske beskeder og kommentarer rettet mod den EM-angriberen Marcus Berg efter mandag aftens kamp mellem Spanien og Sverige.

Af Torsten Kjems Hansen

Sverige spillede mandag aften 0-0 mod Spanien i EM-gruppe E, hvilket af mange svenskere blev betegnet som lidt af en sejr efter et kampforløb, hvor det spanske hold stort set kampen igennem pressede svenskerne i bund.

Men undervejs i kampen var svenskerne to gange endda rigtig tæt på at kunne score et overraskende mål. Den ene på et afrettet skud, hvor bolden prellede af på stolpen og siden på en kæmpe chance til angriberen Marcus Berg, der i den meget frie position fik bolden skovlet uden om målet.

Det resulterede i, at der på sociale medier blev rettet mange hadske beskeder til den svenske angriber, men det kan nu få konsekvenser.

For det svenske fodboldforbund har nemlig valgt at politianmelde flere personer for deres beskeder og kommentarer til og omkring Marcus Berg.
- Min vurdering er, at der i det mindste er beviser for ulovlige trusler og forskellige former for krænkelser, siger Martin Fredman, der er sikkerhedschef hos det svenske fodboldforbund til aftonbladet.se

Han har sammen med kolleger igennem aftenen og natten samlet materiale sammen, hvilket vil blive overdraget til politiet.
- Når rapporten først er afgivet, er det politiets sag.

- Vi har desværre en rutine for det. Vi har gennemgået vores egne og Marcus' feeds på sociale medier og taget det, der skiller sig ud. Tidsrummet strækker sig fra den ubesvarede målchance til sent på aftenen, lyder det fra sikkerhedschefen, der dog også understreger, at der i de forskellige feeds også var masser af trøstende og støttende kommentarer til 34-årige Marcus Berg, der igennem de seneste 14 år har spillet uden for Sverige men som efter EM-slutrunde vender hjem til IFK Göteborg, hvor karrieren også startede.

Dagens EM-program byder på to kampe - begge fra Gruppe F, der på forhånd er udpeget til at være slutrundens dynamit-gruppe, hvor de forsvarende Europamestre fra Portugal først møder Ungarn og hvor aftenens sene kamp byder på et brag, når Tyskland i München tager mod de franske verdensmestre - læs optakterne og få et bud på resultaterne til begge kampe her

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020