• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Anders Dehn

Samarit roser spillerne: De gjorde det kun bedre

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

En af de samaritter, der var med til at redde Christian Eriksens liv, uddeler ros til de øvrige danske spillere, der dannede mur om genoplivningsarbejdet.

Af Anders Dehn

Lørdag aften var hele fodboldverdenens øjne og/eller tanker rettet mod en lille kreds af mennesker på Parkens græstæppe. Blandt dem var samaritten Jesper Jensen, der over for DR Sporten giver udtryk for, at genoplivningsarbejdet forløb så godt, som man kunne håbe på.

Jensen roser blandt andre de danske spillere, som dannede en mur omkring Christian Eriksen, lægerne og samaritterne. Det var med til at give dem den fornødne arbejdsro.

- Der var stor ro på banen. Som en del af vores forberedelser havde vi set klip fra andre situationer, som har været præget af kaos. Det var ikke tilfældet her - hverken i den indre kreds om Christian Eriksen, hvor jeg var, eller hos spillerne i muren omkring. De var meget professionelle og understøttende. De gjorde det kun bedre og gav plads og ro, siger samaritten Jesper Jensen til DR Sporten.

Interviewet med samaritten er et lille indblik i, hvordan de mennesker, der bragte Christian Eriksen tilbage til livet, oplevede de hektiske minutter på banen. Også landsholdets læge, Morten Boesen, har fortalt i små bidder, hvad han oplevede i situationen.

- Vi kaldes på banen, da Christian falder om, og da vi kommer hen til ham, har han vejrtrækning, og vi mærker pulsen, men det ændrer sig hurtigt, og vi starter livsreddende behandling, sagde Boesen efter kampen.

- Han taler til mig, inden han bliver kørt på hospitalet til videre undersøgelser.

Seneste nyt om Christian Eriksen er, at hans tilstand fortsat er stabil, og at han efter omstændighederne har det godt. Han er endda begyndt at lave sjov med folk omkring sig igen.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020