• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League tipsbladet.dk

Bryder FCM endelig stimen efter 2073 dage?

Foto: Getty Images

Der er masser på spil for FC Midtjylland i dagens Europa League-kamp mod Røde Stjerne.

Af tipsbladet.dk

FC Midtjylland har mestret Superligaen med tre mesterskaber, og sidste år var klubben i Champions Leagues gruppespil.

Man vandt ganske vist ikke i puljen med Liverpool, Atalanta og Ajax, men det går så godt for FCM, at man nu har sat sig nye mål for niveauet i Europa.

Her vil man ligge i top 50 på UEFA’s rangliste, noget FC København har gjort en stor del af det seneste årti.

- Selvfølgelig er det en høj overligger. Det vil jo være mærkeligt, hvis vi ikke hævede overliggeren i Midtjylland, sagde administrerende direktør Claus Steinlein, da klubben præsenterede den ny målsætning tilbage i juni i forbindelse med, at en af Danmarks rigeste mænd, Anders Holch Povlsen, købte 25 procent af klubben.

– Det ligger i vores plan, at vi vil spille med i toppen af dansk fodbold hvert eneste år og være en del af Europa hvert eneste år, sagde Claus Steinlein.

Efter to kampe og kun ét point i Europa League-gruppespillet øges presset dermed på FC Midtjylland, hvis man vil nærmere målet om at komme i Top 50 inden for en årrække.

- Det er selvfølgelig lidt polemisk og tabloidt af mig at slå ned på lige præcis det tal. Selvfølgelig har FC Midtjylland nogle flotte sejre i kvalifikationen i den periode.

- Men FC Midtjylland sagde af egen drift, at man vil i Europas Top 50. Når man selv har sagt det, og det er altså ikke mig, mine kolleger eller andre, der sagde det, men FCM's topledelse selv, så følger det også deraf, at man skal til at vinde kampe, siger Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen.

Hør, hvad det betyder for forventningerne til FC Midtjylland i aftenens kamp mod Røde Stjerne, og om den skade, der presser midtjyderne, i den videoanalyse, der ligger i toppen af dennne artikel.

Læs også mere om de økonomiske mulighederne, midtjyderne har, i denne artikel.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020