• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Lasse Claes

- Det her bliver en kæmpestor test for FCM

Foto: Lars Ronbog

Der venter FC Midtjylland en svær test, når Europa League skydes i gang igen til foråret.

Af Lasse Claes

FC Midtjylland var i bowlen mandag eftermiddag, da der blev trukket lod til play-off-runden i Europa League. 

Her kunne Superliga-mandskabet kun trække et hold, som var blevet nummer tre i Champions Leagues gruppespil. 

Efter lodtrækningen stod det klart, at der venter to kampe mod Sporting fra Portugal. 

Og der venter FC Midtjylland en seriøs udfordring. Så klar er meldingen fra Tipsbladets chefredaktør, Troels Bager Thøgersen. 

- Sporting vandt mesterskabet forrige sæson og blev toer i 2021/22 efter suveræne FC Porto, men nu har man mistet for mange af mester-spillerne til at holde samme niveau som de traditionelle topklubber Porto og Benfica, siger han og fortsætter: 

- Sporting var tæt på at gå videre i Champions League, hvor man indledte puljespillet med at slå Jesper Lindstrøms Frankfurt og Tottenham Hotspur, så selvom holdet ikke har helt samme niveau som sidste og forrige sæson, er det stadig et klassemandskab. Vi er ét-to niveauer over det Braga-hold, FC Midtjylland spillede lige op med i Europa League i sidste sæson. 

- Det her bliver en kæmpestor test for FC Midtjylland og Albert Capellas. 

Kampene mod storklubben fra Portugal bliver spillet den 16. og 23. februar i 2023. 

Den svære opgave i Europa League skal muligvis løses uden en af FC Midtjyllands nuværende store stjerner. Det tror Troels Bager Thøgersen i hvert fald. 

- Jeg tror, FC Midtjylland siger farvel til Evander i januar og skal spille en ny midtbane-playmaker ind på holdet, samtidig med at der også kunne ske noget i både forsvaret og midtbanen. 

- Der var jo ikke nogen lette modstandere i denne fase af turneringen, og selvfølgelig kunne man have trukket et værre hold end Sporting, men FCM er stadig klar underdog. 

Afsluttende fortæller Tipsbladets chefredaktør, at hele Danmark har interesse i, at mandskabet fra Herning klarer sig godt. 

- Superligaen skal jo have FC Midtjylland videre fra disse to Sporting-kampe og nok et par runder til ind i Europa League for, at man kan ligge nummer 15 på Europa-ranglisten i 2024. Det ser meget urealistisk ud, og selvom Silkeborg klarede sig flot i deres første gruppespil, må det ærgre, at de røg ud. 

FC Midtjylland er det eneste hold fra Danmark, der skal spille europæisk fodbold på den anden side af nytår.