• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Victor Risager

Efter skandalekamp: Jeg blev kaldt en fucking abe

Foto: Getty Images

Rangers-spilleren sætter ord på torsdagens skandalekamp.

Af Victor Risager

Det var i den voldsomme scener, da Glasgow Rangers og Slavia Prag bragede sammen i Europa League torsdag aften.

I løbet af kampen blev to af de skotske værters spillere udvist, mens der efter kampen også var store skænderier mellem spillerne, mens Glasgow Rangers’ cheftræner, Steven Gerrard, også anklagede en spiller fra Slavia Prag for racisme over for spilleren Glen Kamara.

Fredag aften har finske Glen Kamara selv forklaret situationen i en besked, han har delt på Twitter.

- I gårsdagens kamp med Slavia Prag, diskuterede Kúdela med en Rangers-spiller, og efter at jeg prøvede at blande mig, bad han mig holde kæft og sagde “et øjeblik min ven”. Så kom han over til mig, mens han dækkede sin mund og lænede sig ind mod mig og sagde “Du er en fucking abe, du ved det.”

- Jeg var chokeret over at høre sådanne racistiske ord fra en professionel fodboldspiller. Kúdela hævder, at han blot bandede ad mig og sagde “Du er en fucking fyr”, og det er helt og aldeles løgn.

- Kúdelas handling var bevidst og overvejet, men han sagde det højt nok til, at min holdkammerat Bongani Zungu hørte, hvad der blev sagt, skriver Glen Kamara.

Rangers-spilleren opfordrer nu UEFA til at tage handling.

- Der er ingen plads til racisme eller andre former for diskrimination i fodbold. Siden sommeren har mange af os taget et knæ i solidaritet med dem, der har mistet deres liv til racistisk vold. Hvis UEFA reelt vil “give racisme det røde kort”, skal de til at vise nultolerance.

- Som spiller forventer jeg ikke, at jeg eller andre spillere skal leve med racisme på eller uden for banen i 2021. De grimme racistiske kommentarer fra Ondrej Kúdela viste sig på den internationale scene, og hvis UEFA ikke agerer, vil de ses som en blåstempling af racisme, skrives der.

Den danske højre back Alexander Bah forklarede fredag, hvordan han oplevede kampen - heriblandt den nævnte episode mellem Glen Kamara og Ondrej Kúdela. Læs danskerens reaktion her

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus