• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Torsten Kjems Hansen

Europæisk gyser for dansk fodbold: FCK skal afværge katastrofen

Foto: Getty Images

Det er voldsomt vigtigt for dansk fodbold, at FC København kommer videre fra Europa Leauge - og gerne med en sejr over Malmö i næste uge. Se hvorfor her.

Af Torsten Kjems Hansen

FC København er som bekendt eneste danske hold, der er repræsenteret i et europæisk gruppespil i denne sæson. Det danske hold ligger inden sidste spillerunde godt til i gruppespillet inden næste uges kamp mod Malmö FF i Telia Parken. 

En uafgjort eller sejr til FC København vil sende det danske hold videre fra gruppespillet, og det er ikke blot vigtigt for FCK. Faktisk er det uhyre vigtigt for dansk fodbold generelt, at FC København kommer videre fra gruppespillet - og det helst med en sejr over det svenske Malmø-hold. 

Det hele handler om Danmarks placering på UEFAs koefficient-liste, hvor det handler om at ligge så højt placeret som muligt i forhold til, hvor mange danske hold, der fremadrettet vil have mulighed for at spille europæisk. 

Læs også:3. December: Rasmus Falk tog til FCK og satte fynske hjerter i brand

Fra sæsonen 2021/22 indfører UEFA nemlig en ny og tredje europæisk turnering, der bliver lillebror til Champions League og Europa League - navnet bliver Conference League.

For at Danmark skal have så mange hold med som muligt i de to største turneringer kræver det, at Danmark slutter i top 15.

I øjeblikket ligger Danmark placeret som nummer 13, og selv om der er mulighed for at rykke en plads frem med flere samlede koefficient-point i Europa League, er den danske Top 15-placering i den grad truet bagfra af andre nationer, der står stærkt i de europæiske turneringer. 

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

Et nederlag til FC København mod Malmö FF i næste uge vil formentlig betyde exit til FCK i Europa League - men vil på samme tid også kunne komme til at gøre rigtigt ondt på dansk fodbolds fremtidige muligheder i de europæiske turneringer.

Slutter Danmark uden for top 15, vil det eksempelvis være slut med danske hold i netop Europa League, imens en placering i top 15 blandt andet vil sikre muligheden for to hold i Champions League og et hold i Europa League.

Få en nem og overskuelig gennemgang af situationen og overblikket i videoen øverst.

​ 

Læs også:Ballon d'Or 2019: Sådan stemte Tipsbladet

Læs også:Over 30.000 har meldt deres ankomst til FCK-brag

Læs også:Sviatchenko om stikpille til Robert Skov: Det nagede mig helt vildt

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020