Europa League Lars Gram-Hanssen

Hjulmand hylder Lindstrøm: Han har vundet respekt

Foto: Getty Images

Et år efter skiftet fra Brøndby IF kan Jesper Lindstrøm nu kigge tilbage på en sæson i Bundesligaen, hvor den 22-årige dansker er blevet kåret som 'Årets Rookie'. Tipsbladet har talt med Kasper Hjulmand om Jesper Lindstrøm, der onsdag kan vinde Europa League med Eintracht Frankfurt.

Af Lars Gram-Hanssen

En imponerende debutsæson i Bundesligaen kan ende med en kæmpe triumf for Jesper Lindstrøm, når Eintracht Frankfurt onsdag møder Rangers i Europa League-finalen i Sevilla. 

Jesper Lindstrøm har ganske vist været småskadet, men i weekenden meddelte Frankfurt-cheftræner Oliver Glasner, at Lindstrøm har gode chancer for at blive klar til finalebraget. Og ifølge Kasper Hjulmand er Jesper Lindstrøms store succes også et resultat af offensivspillerens positive attitude.

- Det er jo åbenlyst en super god sæson, hvor 'Jobbe' traf et valg om at tage til en klub, der virkelig gerne ville have ham. En træner, der rigtig gerne ville have ham. Og så har han, på trods af en besværlig start, hvor de ikke fik resultaterne og måtte kæmpe sig lidt igennem det, så kæmpet godt igen, siger Kasper Hjulmand således til Tipsbladet.

Jesper Lindstrøm har udviklet sig meget i løbet af sin første sæson i udlandet, lyder det fra den danske landstræner. 

- Han har fået utroligt meget spilletid og er blevet en vigtig brik på et Bundesliga-hold, som klarer sig fint. Meget hurtigt endda. Og det er ikke så tit, det sker for en ung spiller, at han bider sig så godt fast. I foråret noterede jeg mig også, at nu begyndte han også at blive inde på banen, når de var bagud. I starten af sæsonen blev han taget ud, og man satte nogle andre kræfter ind til sidst. Men når der skulle ske noget til sidst i kampene, så lod de ham blive derinde, lyder det således fra Kasper Hjulmand.

- Han er stille og roligt vokset i løbet af sæsonen, og stor cadeau til ham, altså... han har arbejdet rigtig godt i klubben. Han er meget ligetil. Han er en person, som er nem at arbejde med. Han giver altid alt, hvad han har. Han passer rigtig godt til den måde, der bliver spillet fodbold i Bundesligaen og i Frankfurt.

Er du overrasket over, at Jesper Lindstrøm har fået så meget spilletid i sin første sæson i Bundesligaen?

- Jeg ved ikke, om det overrasker mig, men man kan i hvert fald ikke forvente det. Hvis han ikke havde fået det, så havde det ikke været overraskende. Men det er ikke forventeligt, at man bare kommer derned og så vokser så meget, som han har gjort. Men han har den personlighed, der skal til, fordi han er så ihærdig og ligetil, siger Kasper Hjulmand.

- Der er ikke noget falsk filter ved 'Jobbe'. Han er bare, som han er. Og så vil han arbejde. Og det er den der personlighed, der gør, at han kan få sit talent foldet ud. Han har fået lov til det og har vundet respekt, ikke kun fra træneren, men også fra medspillerne og fra fansene. Og derfor er det en super stærk sæson fra ham.

Jesper Lindstrøm scorede i marts sit første mål på landsholdet, da Danmark slog Serbien med 3-0 i Parken. Og ifølge Kasper Hjulmand er der lagt op til mere spilletid i juni, selvom der er mange dygtige offensivspillere på Danmarks landshold. 

- Ja, men altså, han er jo også stille og roligt vokset, fra for et år siden ikke at være med, til at han i løbet af den her sæson er kommet tættere på. Han har været en del af U21-landsholdet i løbet af efteråret, og vi begyndte at tage ham lidt med i efteråret. Så nu må vi se. Her i juni måned skal vi spille fire kampe på 10 dage, så der er brug for folk, der er i form og kan gøre noget. Så vi må se, hvad der kommer til at ske, siger Kasper Hjulmand således. 

Jesper Lindstrøm har spillet 38 kampe for Eintracht Frankfurt i denne sæson, men den unge dansker har siddet ude med en skade i holdets seneste fire kampe. Lindstrøm, der for nyligt blev kåret til 'Årets Rookie' i Bundesligaen, har i denne sæson scoret fem mål for Eintracht Frankfurt. 

Europa League-finalen mellem Eintracht Frankfurt og Rangers kan ses på TV 2 onsdag klokken 21.00.