• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Lars Gram-Hanssen

Karakterer: Det må ikke ske, Helenius

Foto: Getty Images

Vi er klar med karaktererne for Silkeborg IF's udekamp mod HJK Helsinki i Europa League-kvalifikationen.

Af Lars Gram-Hanssen

HJK Helsinki - Silkeborg IF 1-0 (0-0)
1-0 David Browne (80.)

Vi er klar med karaktererne efter Silkeborgs første europæiske kamp i 21 år, hvor Kent Nielsens mandskab var en tur i Helsinki for at møde de finske mestre. 

Silkeborg viste et væsentligt højere niveau end hjemmeholdet, men endte alligevel med et skuffende nederlag efter et skæbnesvangert rødt kort i anden halvleg. 

Her er Tipsbladets karakterer: 

Nicolai Larsen - 3 bolde
Det var en særdeles begivenhedsløs aften for Silkeborg-målmanden i de første 70 minutter, hvor han ikke blev tvunget ud i de store redninger, men efter Calisirs udvisning fik Nicolai Larsen væsentligt mere at se til. Kunne ikke gøre det store ved finnernes scoring. 

Oliver Sonne - 4 bolde
Rasmus Carstensens afløser fik spillet sig op efter Viborg-kampen i søndags, hvor han blev domineret af Christian Sørensen. I aftenens opgør viste Sonne væsentligt bedre takter, og den unge back burde have fået en assist efter 12 minutter, da han smækkede et suverænt indlæg ind til Nicklas Helenius. Var tæt på at hænge for meget i slutningen af første halvleg, da Helsinki fik annulleret en scoring efter en snæver offside. Sonne var dog generelt meget på bolden, og kan være tilfreds med sin indsats. 

Tobias Salquist - 2 bolde
Det var ikke den bedste aften for forsvarsspilleren, der ellers indledningsvist havde godt styr på Helsinkis angribere. Salquist stod for langt fra Tanaka efter 28 minutter, da japaneren var tæt på at heade Helsinki i front, og senere fik midterforsvareren et gult kort efter en klodset aktion. 

André Calisir - 1 bold
Den armenske landsholdsspiller spillede sin første kamp siden marts, og det blev ikke et godt comeback for midterforsvareren, der efter 69 minutter blev præsenteret for et direkte rødt kort, da han nedlagde Abubakari under et af Helsinkis kontraangreb. Det var en dårligt timet tackling af Calisir, der også inden sin udvisning havde virket en smule usikker i visse aktioner, og også trak et unødvendigt gult kort i første halvleg. Calisir begyndte egentlig at spille sig lidt op i anden halvleg, men med sit røde kort ændrede armeneren fuldstændig dynamikken i kampen på et tidspunkt, hvor Silkeborg ellers sad på tingene. 

Lukas Engel - 3 bolde
En godkendt præstation af venstrebacken, der foretog mange gode løb i dybden og også havde flere gode indlæg. Engel havde også et fint samspil med Vallys. 

Stefan Thordarson - 2 bolde (ud 70.)
Islændingen er en pasningsstærk spiller, ligesom Silkeborgs øvrige midtbanespillere, men man sad nogle gange med fornemmelsen af, at Silkeborg kunne have gjort mere ondt på Helsinki, hvis de skruede en anelse op for tempoet. Og her var Thordarson en af de Silkeborg-spillere, der var lige lovlig langsommelig i sin boldomgang. 

Mark Brink - 3 bolde
Generelt en solid nok præstation fra midtbanespilleren, der havde nogle fejlafleveringer, men også nogle fine bolde frem i banen.

Anders Klynge - 4 bolde (ud 84.)
Klynge var Silkeborgs bedste midtbanespiller i nederlaget, hvor han måske også var Silkeborgs bedste spiller. Var god til at komme ned og modtage bolden, og var sikker i sin boldomgang og i sin distribution. 

Sebastian Jørgensen - 2 bolde (ud 70.)
Kantspilleren er desværre et stykke fra det høje niveau, han viste i sidste sæson, og han kom heller ikke frem til det store i aftenens kamp, hvor han var for passiv og ikke udfordrede nok. Kort før pausen forsøgte han at udfordre sin direkte modstander, og her blev det da også farligt. 

Nicklas Helenius - 2 bolde
Superliga-bomberen var isoleret i Silkeborgs angreb, og han vil nok primært huske aftenens opgør for sin gigantiske afbrænder efter 12 minutter. Helenius fik serveret et perfekt indlæg af Sonne, som han bare skulle styre i mål fra tæt hold, men Silkeborg-målræven fik på uforklarlig vis headet forbi. Det må ikke ske for en angriber med Helenius' kvaliteter. 

Nicolai Vallys - 3 bolde
Silkeborg-profilen var lidt anonym i første halvleg, men fik dog spillet sig op og havde en god aktion kort før pausen, da han driblede ind i banen og afsluttede kort over mål. Vallys blev mere involveret i anden halvleg, hvor han også lagde flere gode afleveringer i dybden til Lukas Engel. 

Indskiftere: 
Søren Tengstedt - UB (ind 70.)

Joel Felix - UB (ind 71.)

Mads Kaalund - UB (ind 84.)

Træner:
Kent Nielsen - 2 bolde
Silkeborg-træneren havde på forhånd udtalt, at en europæisk kamp er en anden udfordring end en Superliga-kamp, og man kunne da også godt fornemme på Silkeborgs spil, at de var en del mere afventende end sædvanligt. På sin vis en fornuftig nok strategi, idet dysten mod Helsinki skal afgøres over 180 minutter, men i sidste ende endte Silkeborg med at tabe en kamp, hvor man egentlig viste sig som det klart bedste fodboldhold. Det var skuffende. 

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladets skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.