• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Kenneth Jensen

Optakt: Brøndby IF - Sparta Prag

Foto: Getty Images

Brøndby IF tager hul på Europa League med et vigtigt opgør mod Sparta Prag.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 21.00
Spillested: Brøndby Stadion
Dommer: Aleksandar Stavrev, Nordmakedonien
På TV: TV 2 Sport X
Hashtag: #eldk

Holdnyt:
Brøndby IF:
De danske mestre klarede ikke at komme i Champions League, men der var en trøstepræmie i form af et Europa League-gruppespil. Denne gang er der blot 32 hold, mod tidligere 48, og dermed er der også flere millioner til de forskellige klubber, der deltager.

Nogle af de millioner, man får, handler om de sejre og uafgjorte, man henter i gruppespillet, og derfor er det også vigtigt at hente point, ligesom Brøndby jo spiller for at gå videre i turneringen. Ender man som treer, sikrer man sig en plads i slutspillet i Conference League.

Brøndbys sæson har været svær, og klubben har blot hentet én sejr indtil videre. Den kom hjemme mod FC Midtjylland, så man kan håbe for Brøndby IF, at en stærk modstander som Sparta Prag betyder, at man finder formen fra FCM-kampen frem.

Niels Frederiksen er uden flere spillere til opgøret mod Sparta Prag - Blas Riveros er ikke klar endnu, efter han blev korsbåndsskadet i foråret, og ude er også Rasmus Wikström, der grundet en skade ikke er blevet registreret. Peter Bjur misser også kampen.

Sparta Prag:
De brugte sommeren på at hente Casper Højer Nielsen i AGF, så der er en dansker i truppen, men venstrebacken er blevet skadet og derfor ikke med, når Sparta Prag sætter kursen mod Danmark.

Klubben har vundet mesterskabet 36 gange og pokalturneringen 15 gange, så det Tjekkiets helt store hold, der kommer til Danmark. Men de sidste år har holdet haft det svært, og det er syv år siden, man sidst vandt det tjekkiske mesterskab. De seneste syv år har Viktoria Plzen vundet tre gange og Slavia Prag fire. Sparta Prags byrivaler har vundet de seneste tre år.

Sparta Prag har flere dygtige spillere i truppen - blandt andre Ladislav Krejci og Adam Hlozek, sidstnævnte blev topscorer i ligaen i fjor og er bare 19 år - og så er der også David Moberg Karlsson, der har en fortid i dansk fodbold og FC Nordsjælland.

Krejci, der har en fortid i Bologna, er dog ikke med i opgøret mod BIF, da han er skadet, men han har en navnebror, der også spiller i Sparta Prag. Han er muligvis i truppen. Lidt forvirrende.

Karantæne:
Brøndby IF: Ingen
Sparta Prag: Holes

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (4-3-3): Hermansen - Bruus, Maxsø, Tshiembe, Mensah - Frendrup, Cappis, Radosevic - Greve, Uhre, Hedlund

Sparta Prag (4-2-3-1): Nita - Wiesner, Panak, Hancko, Polidar - Pavelka, Sacek - Moberg Karlsson, Hlozek, Pesek - Pulkrab

Profilen:
Adam Hlozek er Sparta Prags store stjerne. Bare 19 år og med mål i støvlerne. Kan spille som 10'er, på kanten og som forreste angriber. Ham skal Brøndby  have lukket ned for, elles kan det godt gå hen og blive en skuffende aften for de blå-gule. Offensivspilleren har allerede 10 landskampe på cv'et, og han har scoret tre gange i syv ligakampe i denne sæson.

Vidste du, at…
Sparta Prag har tidligere mødt Lyngby, Silkeborg, OB, FCK og SønderjyskE i europæiske kampe. Lyngby røg ud af Champions League i '84 til Sparta Prag, mens Silkeborg tabte i første runde af UEFA Cuppen i 1995 til Sparta Prag. i 2007 sendte tjekkerne OB ud af UEFA Cuppens 1. runde efter straffesparkskonkurrence. To år senere slog et dansk hold så endelig tjekkerne, da FCK vandt begge kampe i Europa League-gruppespillet. I 2016 var SønderjyskE tæt på at sende holdet ud af EL-kvalifikationen i den sidste og afgørende runde, men det danske hold faldt til sidst.

Dom:
Der venter en svær kamp for Brøndby, men det danske mandskab er ikke uden muligheder mod det stærke tjekkiske mandskab. Det kræver dog en god og stærk præstation fra Brøndby, der også skal have lidt mere tur i den, end man har haft i Superligaen i denne sæson.

Vi tror, de blå-gule kommer fra land med et godkendt resultat i gruppespillet, da man burde kunne byde Sparta Prag op til dans. 1-1 ender det.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020