• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Anders Dehn

Er tredje gang lykkens gang for Randers i Europa?

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Randers FC jagter stadig den første sejr i Conference League.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 21.00
Spillested: Stadion Střelnice, Jablonec
Dommer: Aliyar Aghayev, Aserbajdsjan
På TV: TV2 Sport
Hashtag: #fkjrfc #ecldk

Holdnyt:
FK Jablonec:
Jablonec kvalificerede sig til Conference League ved at blive nummer tre i den tjekkiske liga i seneste sæson, men i denne er holdet ikke i nærheden af de højder. I stedet ligger det og roder rundt nede på 11. pladsen efter kun to sejre i 11 spillerunder. Senest blev det til 2-2 mod både Hradec Kralove og Ceske Budejovice.

I Conference League lagde man ud med at besejre CFR Cluj med 1-0 på hjemmebane og derpå tabe med samme cifre til AZ på udebane. Det betyder, at Jablonec indtager andenpladsen i gruppe D med ét point mere end Randers.

Det er fjerde sæson på stribe, at Jablonec kvalificerer sig til europæisk fodbold, og man må sige, at holdet har klaret sig vidt forskelligt i de fire forsøg. I 2019/20-sæsonen røg man eksempelvis ud af Europa League-kvalifikationen til armenske FC Pyunik, mens man sæsonen før nåede gruppespillet i samme turnering.

Målmand Jan Hanus og backen Patrik Haitl udgik begge i forrige runde i den hjemlige liga og var ikke med i første kamp efter landsholdspausen i den forgangne weekend.

Randers FC:
Den danske pokalvinder lever i den grad stadig i Conference Leagues gruppe D. Holdet har to point efter to uafgjorte mod CFR Cluj og AZ fra Alkmaar. Vinder Randers over Jablonec, ligger man pludselig på anden- eller førstepladsen, alt afhængig af hvordan det går i opgøret mellem Cluj og AZ.

Randers går ind til kampen med en sejr over OB i frisk erindring. Den satte også en tyk streg under, at to af holdets profiler, Stephen Odey og Vito Hammershøy-Mistrati, er i topform forud for den vigtige europæiske kamp mod Jablonec.

Det er heldigt for Randers, at Odey har slået så eftertrykkeligt til fra starten, som han har. Holdet har nemlig været hårdt ramt i angrebet med skader til Alhaji Kamara og Marvin Egho. De er dog udtaget til 24-mands-truppen mod Jablonec. Det samme er Jesper Lauridsen og Frederik Lauenborg, der sad ude i den forgangne Superliga-runde

Også Joel Kabongo har siddet ude med skader og gør det stadig. Det samme gør Issah Salou og Karl Dreier Leth.

Karantæne:
FK Jablonec: Ingen
Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
FK Jablonec (4-5-1): Vajner – Holik, Kubista, Zeleny, Krob – Plestil, Houska, Povazanec, Kratochvil, Pilar – Dolezal

Randers FC (4-4-1-1): Carlgren – Kallesøe, Piesinger, Marxen, Kopplin – Ankersen, Hammershøy-Mistrati, Berg Johnsen, Tibbling – Kehinde – Odey

Profilen:
Stephen Odey har taget Randers FC med storm og scoret seks mål i otte kampe. Senest udlignede han til 1-1 mod OB i weekenden, og efterfølgende sagde Vito Hammershøy-Mistrati, at han ikke forstod, hvordan Odey var havnet i Randers.

Vidste du, at..:
FK Jablonec har én gang tidligere mødt et dansk hold. Det var, da man sendte FC København ud af Europa League-kvalifikationen i 2015.

Dom:
Det tyder på, at Jablonec har svært ved at få tingene til at fungere i denne sæson, og det kan være Randers’ chance for at få et godt resultat med hjem. Selv om det også har været svingende for de danske gæster, tror vi på succes.

Randers vinder 2-1 i Tjekkiet.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020