• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Anders Dehn

Optakt: Galatasaray - Randers FC

Foto: Getty Images

Randers FC står med en enestående chance for at nå Europa League-gruppespillet.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 20.00
Spillested: Recep Tayyip Erdoğan Stadion, Istanbul
Dommer: Aleksei Kulbakov
På TV: 6’eren
Hashtag: #galrfc #eldk

Holdnyt:
Galatasaray:
Det første opgør i Randers endte 1-1, og selv om det måske ikke var prangende for en klub af Galatasarays størrelse, var det heller ikke nogen katastrofe. I den seneste runde spillede holdet også 1-1 mod St. Johnstone på hjemmebane for derefter at sætte tingene på plads med en 4-2-sejr ude.

Tyrkerne får kortere restitutionstid end Randers, eftersom de mandag aften mødte Hatayspor i anden runde af den hjemlige liga. Til gengæld slipper de så for samme rejse, som Randers-spillerne skal ud på.

Galatasaray-spillerne slipper dog ikke for en lidt anden tur, end de er vant til ved hjemmebanekampe. Opgøret er nemlig henlagt til Kasimpasas normale hjemmebane, der er noget mindre end det store Türk Telekom Stadium, og som er opkaldt efter Tyrkiets præsident. Gala spillede i øvrigt også hjemmekampen mod St. Johnstone på Basaksehirs hjemmebane.

Holdet må stadig undvære midtstopperen Marcão, der slog en holdkammerat under en kamp, og nyindkøbene Victor Nelsson og Alexandru Cicaldau, der ikke er spilleberettiget i Europa.

Randers FC:
Holdet mistede i den forgangne Superliga-runde sin førsteplads i tabellen, men man kan dårligt sige, at Randers er inde i en skidt periode af den grund. Dels fik man trods alt 1-1 mod AaB, dels har Randers endnu ikke tabt i denne sæson.

Nu står klubben med en enestående chance for at spille sig i Europa League-gruppespillet. Galatasaray er stadig favorit til at tage billetten efter 1-1 i Randers, men omvendt er den danske pokalvinder også kun én scoring fra at tage den samlede sejr. Hvornår kommer man så tæt på igen?

Et vigtigt spørgsmål forud for kampen er dog, hvor slem den skade, som Marvin Egho pådrog sig i weekendens kamp mod AaB, er. Heldigvis for Randers er Alhaji Kamara, der viste flot skarphed inden sin skade, ved at være tilbage i omdrejninger.

Også Simon Graves er klar igen. Dermed er nyerhvervelsen Joel Kabongo eneste mand på skadeslisten, mens Vincent Onovo, der fik debut mod AaB, ikke er spilleberettiget i Europa League-kvalifikationen.

Karantæne:
Galatasaray: Ingen
Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
Galatasaray (4-2-3-1): Muslera – Yedlin, Öztürk, Luyindama, van Aanholt – Kutlu, Antalyali – Akbaba, Turan, Aktürkoglu – Mohamed

Randers FC (4-4-1-1): Carlgren – Kallesøe, Piesinger, Marxen, Kopplin – Kehinde, Lauenborg, Johnsen, Tibbling – Hammershøy-Mistrati – Kamara

Profilen:
Randers skal på en svær opgave, men en oplagt vej til succes er en stærk defensiv og så et øjebliks magi fra en af de offensive kræfter. Det kan meget vel komme fra Vito Hammerhøy-Mistrati, der har spillet stærkt i sæsonstarten, og som har evnerne til at sætte både sig selv og andre i scene.

Vidste du, at..:
Galatasaray har spillet tre kampe mod danske hold og har formået at vinde, tabe og spillet uafgjort. Først en sejr og et nederlag til FC København i Champions League i 2013 og senest 1-1 mod Randers FC i sidste uge.

Dom:
Selv om Randers FC endnu ikke har tabt i denne sæson og i det hele taget har gang i et flot 2021, men vi forventer, at holdet møder overmagten torsdag aften. Galatasaray bør være for stærk en modstander, så buddet herfra er en 2-0-sejr til hjemmeholdet.

Tidligere indbyrdes kampe og form:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020