• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Mikkel Fuhr Nielsen

Sendte Brøndby ud i mørket: Jeg bliver stadig rørt

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Brøndby IF løb ind i en stor skuffelse mod Tenerife for 25 år siden. Manden, der sendte Brøndby ud i mørket, bliver stadig mindet om dagen.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Om ikke særlig længe får Brøndby IF mulighed for at få revanche mod Tenerife.

Klubberne mødes i en kamp i Spanien, som markerer den spanske klubs 100 års jubilæum. Og hvorfor kan Brøndby IF så få revanche? Det kan de, da klubberne også for 25 år siden mødte hinanden.

I 1997 havde Brøndby således alletiders mulighed for at spille sig i semifinalen i UEFA Cuppen - i dag Europa League. Men et sent frisparksmål af Tenerifes Antonio Mata sendte Brøndby IF ud i mørket.

- Målet mod Brøndby fortsætter med at bevæge mig 25 år efter. Jeg vandt ikke kampen af mig selv, men målet gjorde en masse ved mig. Tiden er gået, 25 år, men det føles stadig som i går. Målet fortsætter med at begejstre mig, og da vi blev modtaget i lufthavnen dengang, så vidste vi, hvad vi havde opnået, siger Antonio Mata forud for klubbernes møde i starten af december til Diario de Avisos.

Danskerne havde ellers ved Ebbe Sand givet sig selv et godt udgangspunkt i klubbernes første møde, som man vandt med 1-0 i Spanien.

På dansk jord scorede Tenerifes Antonio Pinilla Miranda til 1-0 i ordinær tid, inden Antonio Mata dybt inde i den forlængede spilletid gjorde det til 2-0 på et direkte frispark.

Selvom en plads i semifinalen skabte begejstring på den populære ferieø og skuffelse i Brøndby, så blev semifinalen endestationen for Tenerife. Her blev de besejret af Schalke 04, som også vandt turneringen over Inter.

Nu mødes klubberne igen mellem den 3. og 10. december for at markere Tenerifes 100 års jubilæum. Foruden Tenerife skal Brøndby IF også til England, hvor man møder Millwall. Brøndby IF går på juleferie kort efter mødet med det spanske hold.