• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Mikkel Fuhr Nielsen

Chokeret af Esbjerg: Så tog jeg til storklub

Foto: Getty Images

Nederlaget til Esbjerg accelerede et skifte til en større adresse.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

For ti år siden fristede Saint-Etienne en noget sødere tilværelse end tilfældet er i dag.

Dengang havde man store profiler som Pierre Emerick-Aubameyang, Loïc Perrin, Stéphane Ruffier og Josuha Guilavogui. Man spillede med i toppen af tabellen, og i sæsonen 2013/2014 mødte man så Esbjerg fB i en kamp om at komme i Europa League.

De franske favoritter skuffede fælt, og tabte med samlet 5-3 til Esbjerg fB. Nederlaget fik Josuha Guilavogui til at kaste håndklædet i ringen og skifte klub.

- Vi havde vundet retten til at spille i Europa League på grund af vores sejr over Rennes i pokalturneringen, men vi røg ud i kvalifikationen i sommeren 2013. Vi tabte til Esbjerg hjemme. Nederlaget gjorde, at jeg tog væk fra Saint-Etienne og til Átletico Madrid, siger Guilavogui til envertetcontretous.fr.

Sæsonen inden det smertelige nederlag til Esbjerg fB vandt man den franske ligacup over Rennes, hvilket gav adgang til Europa League-kvalifikationen. Esbjerg fB nappede billetten til gruppespillet, som de også spillede sig videre fra. Fiorentina blev dog endestationen i 1/16-delsfinalen.

32-årige Guilavogui vandt i samme sæson, som han skiftede til Atletico Madrid, det spanske mesterskab. Med blot en enkelt ligakamp havde han ikke verdens største andel i triumfen. Efter et halvt år blev han også udlejet retur til Saint-Etienne.

Opholdet i den spanske hovedstad blev i det hele taget til en sløj fornøjelse, hvorfor midtbanespilleren skiftede til Wolfsburg kort efter

Her har han været en af holdets bærende profiler i mange år. Til sommer udløber kontrakten dog med tyskerne, og så skal han til at starte et nyt kapitel.