• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Nikolaj Kesting

Thorup: Fokuserede på at hæve vores niveau

Foto: Getty Images

FCK-træner Jess Thorup var en tilfreds mand efter klubbens 5-0 sejr over Torpedo.

Af Nikolaj Kesting

FCK er sikkert videre i Conference League-kvalifikationen efter en samlet 9-1 sejr over Torpedo fra Belarus. I en kamp hvor der aldrig var tvivl om, hvem der skulle vinde, formåede klubben at give debut til Hakon Arnar Haraldsson og få flere af de unge spillere på måltavlen. 

Det glæder cheftræner Jess Thorup.

- Det var også en kamp, vi skulle vinde, men arbejdet skal jo stadig gøres færdigt, og det kan man gøre på mange måder. Jeg synes, vi gjorde det virkelig overbevisende, og jeg husker slet ikke, at de havde nogen chancer eller at Grabara havde nogen redninger, siger Thorup til FCK's hjemmeside. 

Det kører ikke for FCK i den Superligaen, hvor det kun er blevet til to point i to kampe. Derfor lå FCK's fokus på at få løftet spillet, ligesom at Thorup også fik brugt alle fem udskiftninger, så alle kan være klar til kampen mod OB. 

- Vi var på forhånd meget fokuserede på at hæve vores niveau, og vi havde selvfølgelig også et godt udgangspunkt fra den første kamp i Parken. 

- Vi gennemfører kampen i et godt tempo, vi skaber mange chancer, og vi nogle scorer flotte mål. Flere af de unge får uvurderlig spilletid og Bøving og Højlund scorer jo fire mål tilsammen, og Hakón kommer ind og får debut, siger Jess Thorup.

William Bøving startede inde i kampen ligesom han gjorde det i søndagens 0-0 kamp mod Silkeborg. Han har i de sidste kampe dermed ikke bare henvist Viktor Fischer til bænken, men har efterladt Fischer helt fra at blive udtaget til truppen. 

Fischer var således heller ikke med i aftenens kamp, men det er der en god grund til. Spilleren blev nemlig tidligere torsdag aften spottet i en belgisk lufthavn. Læs mere om det her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020