• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Anders Dehn

UEFA åbner sag mod FCK: Fyrværkeri og ulovligt banner i Malmø

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC København-fans tændte romerlys og fremviste et ulovligt banner, da de gæstede Malmø i torsdags. Det kan koste en bøde hos UEFA, der har åbnet en sag. Også hjemmeholdet står til en bøde.

Af Anders Dehn

Der var ikke spillet mange minutter af FC Københavns Europa League-kamp i Malmø torsdag aften, da dommeren måtte afbryde spillet. Sigtbarheden var simpelthen for dårlig, efter fans i begge ender havde affyret en række romerlys, hvis røg nu dækkede stadion.

Det kan dog ende med at koste FCK og Malmö FF mere end en kort forsinkelse. UEFA har åbnet en disciplinærsag mod hver klub for affyring af fyrværkeri. Derudover bliver FCK også tiltalt for, at fansene fremviste et ulovligt banner. UEFA uddyber dog ikke, hvad det præcist var, men henviser til en specifik paragraf i sit eget regelværk.

Læs også:Dansk Malmö-profil: Jeg er vild med Ståles retorik

Den handler om "brugen af gestikulation, ord, objekter eller andre midler til at fremføre en provokerende besked, som ikke egner sig til et sportsarrangement; særligt provokerende beskeder, som er af politisk, ideologisk, religiøs eller fornærmende karakter."

FCK-fansene fremviste to bannere. Ét med påskriften "Malmø-paradokset: Fra 1910 men for altid lillebror" og et med påskriften "Malmøs skrig vil lyde - fra Københavns sorte gryde" ledsaget af en smølf, der bliver kogt i en, ja, sort gryde.

Læs også:Uheldig selvmåls-dansker er utilfreds: FCK skaber ikke en chance

Malmö FF er foruden anklangen mod romerlysene tiltalt for to yderligere forhold. Det drejer sig om kasteskyts, formentlig mod banen, og en blokeret trappe på tribunerne.

UEFA's kontrol-, etik- og disciplinærudvalg afholder møde den 21. november, hvor det vil behandle sagerne mod begge klubber.

Kampen endte 1-1, og du kan se højdepunkter fra den i videoen i toppen af denne artikel.

Læs også:FCK-kaptajn: Alle mand figtede

Læs også:Statue afsløres i Malmø: Zlatan giver alle skolebørn fri

Læs også:Bendtner: Laver stort set ikke andet end at være derhjemme

Superliga

Mere Superliga

Fokus