• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Victor Risager

UEFA udelukker belgisk klub: Thorup og Gent får Europa League-plads

Jess Thorups KAA Gent-mandskab skal spille Europa League i denne sæson. Det skal de, da belgiske KV Mechelen er blevet udelukket fra turneringen.

Af Victor Risager

Jess Thorups KAA Gent-mandskab sluttede I sidste sæson på femtepladsen i den belgiske liga, men da KV Mechelen fra 1. division vandt pokalturneringen og løb med en plads i Europa League-gruppespillet, missede Gent i første omgang en plads i dette års europæiske turneringer.

Det er der blevet ændret på nu.

UEFA har besluttet at udelukke KV Mechelen fra europæisk fodbold i denne sæson. Det betyder, at Standard Liege overtager Mechelens plads i gruppespillet af Europa League, at Royal Antwerp træder ind i tredje kvalifikationsrunde fremfor anden, og at KAA Gent altså får en plads i Europa League-kvalifikationen, hvor de stempler ind i anden kvalifkationsrunde.

Udelukkelsen af Mechelen sker som følge af en sag fra sidste spilledag af 2017/18-sæsonen, hvor Mechelen beskyldes for matchfixing. I første omgang lod UEFA ellers Mechelen spille, men da det belgiske fodboldforbund torsdag besluttede sig for at udelukke klubben fra europæisk fodbold i et år, har UEFA også ændret holdning.

Det skriver nyhedsbureauet Ritzau og flere belgiske medier. 

Jess Thorup og Gent skal nu møde rumænske Viitorul Constanta i anden kvalifikationsrunde af Europa League. Det første opgør spilles den 25. juli.

Superliga

FCK vrager Daramy mod FCN

Ståle Solbakken har udtaget truppen til søndagens opgør mod FC Nordsjælland. Her har nordmanden fravalgt Mohamed Dara...

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

Ob har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.