• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle clbold.dk

Sørloth slår tilbage mod norsk landstræner: Det har jeg aldrig sagt

Foto: Getty Images

Den tidligere FCM-angriber føler sig røvrendt, men siger, han vil gøre alt for det norske landshold.

Af clbold.dk

Der er drama mellem Alexander Sørloth og Norges landstræner, Lars Lagerbäck, i disse dage, hvor beskyldningerne mellem dem flyver i rundt i de norske og skandinaviske medier.

Lagerbäck og det norske fodboldforbund gik torsdag ud og gav deres version af den såkaldte Sørloth-sag i en pressemeddelelse på forbundets hjemmeside.

Her forklares det, at det Lagerbäck og Sørloth endte i et verbalt slagsmål, efter Norge tabte den afgørende EM-kvalifikationskamp mod Serbien for nylig. Det skete under et evalueringsmøde, som skulle have taget sin tid.

- Jeg kan godt tåle, at der er uenighed om fodboldfaglige spørgsmål, men Alexander kom imidlertid med flere anklager, som ikke omhandler, hvordan vi spiller fodbold, men som gik på, at Per Joar Hansen (landstrænerassistent, red.) og jeg var inkompetente som trænere, leder og fodboldmæssigt, er Lars Lagerbäck citeret for at sige.

Den kommentar har fået Sørloth til at sende sin agent, Morten Wivestad, på banen. Igennem sin agent forklarer Sørloth, at han aldrig har kaldt trænerteamet for inkompetent.

- Jeg har aldrig sagt, at nogen i trænerteamet er inkompetente. Aldrig. Jeg har efter, at vi spillere blev bedt om at komme med tilbagemeldinger, sagt, at jeg var meget kritisk over, hvordan vi forberedte os til kampen mod Serbien. Også de taktiske vurderinger som blev gjort undervejs, siger Sørloth.

- Alt, jeg sagde til møderne med trænerne, gik på de fodboldfaglige aspekter med ønske om, at holdet skulle være endnu bedre forberedt til kampene. Og særligt denne (kampen mod Serbien, red.).

Sørloth understreger, at han er tilhænger af, at man er ærlig, direkte og tydelig.

- Denne gang blev det lidt for tydeligt. Så tydeligt, at de bryder deres egne principper om ikke at tage interne uenigheder til pressen. Pludselig var det okay at skrive pressemeddelelser om, hvad enkeltpersoner siger og gør på lukkede møder. Så føler man sig alene, når man egentlig skal være på samme hold.

- Jeg var egentlig færdig med denne sag. Vi havde 'shaket hands' og set hinanden i øjnene. Og det er sådan, jeg synes, det skal være. Der skal være plads til kritik og skuffelse på et hold. På samme måde som der skal være plads til jubel og skrig. Vi går i store sko, og så må vi tåle, at vi af og til går hinanden på klingerne. 

I pressemeddelelsen fra det norske fodboldforbund står der, at Sørloth ikke har yderligere kommentarer, men:

- Det stemmer ikke. Jeg ville tage det direkte med dem, det handler om. Da jeg fik af vide, at der ville komme en pressemeddelelse fra det norske fodboldforbund, om hvad der skete på et internt spillermøde, udtrykte jeg ønske om at se den, før den blev publiceret. Så jeg eventuelt kunne uddybe min holdning. Den blev aldrig sendt til mig.

Sørloth afslutter med at sige, at han ikke vil have, at folk skal have ondt af ham.

- Jeg har verdens bedste job. Nu lægger jeg denne sag fra mig. Jeg kommer sikkert til at brænde foran et tomt mål igen, men jeg kan love en ting. Jeg kommer til at give alt for Norge.

---------------------------

Se alle de fede Europa League-kampe på Dplay til spotpris for Tipsbladets læsere - SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus