Generelle Mikkel Fuhr Nielsen

Derfor er FCM-stjerne bænket i pokalfinalen

Foto: Jan Christensen/Getty Images

En af FC Midtjyllands vigtigste spillere er placeret på bænken, og nu forklarer cheftræner, Bo Henriksen, hvorfor Erik Sviatchenko ikke er med fra start.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

FC Midtjylland er draget til Brøndby Stadion for at kæmpe med OB om pokaltitlen.

OB kan vinde deres første trofæ i 15 år, mens FC Midtjylland de senere år er lidt mere sejrsvante. Det samme er Erik Sviatchenko, der har været en stor del af etableringen af FCM i toppen af dansk fodbold.

De seneste måneder har han dog siddet mere på tribunen, end han har været en del af kamptruppen, da han har døjet med skadesproblemer.

- Jeg skal spille med det bedste hold, og lige nu er Erik ikke i en forfatning, hvor han kan være på 100 procent i en hel kamp. Så det er et helt naturligt valg, siger cheftræner Bo Henriksen om fravalget af sin anfører i et interview med DR.

I sidste runde af Superligaen mod Randers FC var han ikke med i truppen. Til torsdagens pokalfinale er han dog at finde på bænken. Bo Henriksen fortæller også, at Sviatchenko godt kan komme i spil i løbet af kampen. Lige nu har han bare ikke til hverken 90 eller 120 minutter.

Modsat FC Midtjylland, så kan Andreas Alm og OB glæde sig over, at de har flere profiler klar til pokalfinalen, da både Mihajlo Ivancevic og Jeppe Tverskov er tilbage i startopstillingen.

FC Midtjylland har en pokaltitel tilbage fra 2019, mens OB har vundet turneringen fem gange tidligere. Seneste triumf er dog tilbage fra 2007.