• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Kenneth Jensen

EfB-ejer ville købe ny klub: Kunne udfordre Celtic

Foto: Screenshot

Esbjerg fB-ejer Pacific Media Group ville gerne have købt en skotsk klub, men fik ikke lov.

Af Kenneth Jensen

De har allerede ejerskab i en stribe europæiske klubber, og sidste år forsøgte Pacific Media Group at købe en klub i Skotland.

Men modsat i Danmark og eksempelvis Belgien er der regler om ejerskab af flere klubber, og derfor kunne PMG - anført af amerikanske Paul Conway - ikke købe en klub i Skotland.

Mens det har været særdeles stormfuldt i Esbjerg fB, siden man i februar købte klubben, har der omvendt været styr på det både i AS Nancy fra Frankrig samt Oostende fra Belgien, hvor man har formået at tjene penge på at sælge spillere.

Og det er især den sidste del, Paul Conway mener, han kunne have ført med sig, hvis han havde muligheden for at købe en klub i Skotland.

- Hvis vi havde en skotsk klub, kunne vi udfordre den duopol, Celtic og Rangers har. 100 procent, siger Paul Conway til Daily Mail.

Han peger på, at der kan genereres penge via transfers. På den måde kan man opbygge en klub til at udfordre de to bedste i Skotland.

- Vi kiggede tidligere på fire muligheder for at købe en klub i Skotland, men vi gav til sidst op. Det kunne bare ikke fungere for os, og vi blev simpelthen så irriterede, at vi rykkede mod andre lande.

- Vi har nu klubber i England, Frankrig, Belgien, Holland, Danmark og Schweiz.

- Skotsk fodbold er ved at falde bagefter. Og enten stiger man på bussen, eller også vil ligaen falde yderligere bagefter.

- Den hollandske liga åbnede i januar for strategiske investeringer, og er du en amerikansk investor, vil man helt sikkert hellere kigge mod Holland, inden man kigger mod Skotland, siger Paul Conway.

I Skotland er det sådan, at man maksimalt kan eje 25 procent af en klub, hvis man allerede har et ejerskab et andet sted. Og det er altså det, Paul Conway foreslår, at man ændrer i Skotland.

Foruden Esbjerg fB, Oostende og AS Nancy ejer man også Den Bosch i Holland, FC Thun i Schweiz og Barnsley i England.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020