• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Mikkel Fuhr Nielsen

Efter skifte: Lonwijk får vigtigt råd af dansker

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Justin Lonwijk skal tilpasse sig en helt ny fodboldkultur i Ukraine, og i den forbindelse har han fået gode råd med på vejen.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Det var for godt til at sige nej for Viborg FF, da Dynamo Kiev satte jagten ind på Justin Lonwijk.

Den hollandske midtbanespiller har de seneste sæsoner udviklet sig til en stor profil i Viborg FF, og nu skal han så forsøge at slå igennem i Ukraine, som han underskrev en femårig aftale med i sidste uge.

Mange vil formentlig rynke på næsen over, at 22-årige Lonwijk tager til et land i krig, men hollænderen har taget alle sine forholdsregler, inden han satte sin underskrift på aftalen med Dynamo Kiev.

- Sikkerheden var min øverste prioritet, fordi det sportslige projekt var lige mig. Vi, min far og jeg, har talt med folk, som bor her. De bekræfter overfor mig, at her er sikkert, og der bliver taget hånd om os spillere, siger Justin Lonwijk til hollandske NOS.

Alligevel kan midtbanespilleren godt mærke, at landet har været præget af Ruslands invasion. Skal man til Kiev må man tage et tog fra Polen, da flytrafikken til Ukraine er stoppet. På vejen er der også blokader, ligesom Dynamo Kiev også spiller deres kampe i Polen, Slovakiet og i byen Lviv.

Justin Lonwijk har allerede gennemført sin første træning med klubben, og nu kan han ikke vente med at komme igang med at spille kampe og blive en del af holdet. For hurtigere at integrere sig, så har han fået et vigtigt råd med på vejen.

- Jeg fik et råd fra en dansk spiller, som engang spillede her, om at det er vigtigt at lære sproget. Jeg føler mig også selv mere hjemme, når jeg taler sproget, siger Lonwijk til NOS.

Lige nu er den tidligere Viborg-spiller ledsaget af en tolk under klubbens træninger. Han har underskrevet en kontrakt frem til 2027.