• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Kenneth Jensen

Møder SL-hold: De har næsten solgt alle de bedste

Foto: Getty Images

Superliga-klubben Randers FC tager torsdag hul på den europæiske deltagelse med et opgør i Conference League mod AZ Alkmaar. Tipsbladet har talt med en journalist fra Holland om AZ, der kommer til Danmark med store forventninger.

Af Kenneth Jensen

Det danske mandskab Randers FC går torsdag på banen til det første af seks kampe i Conference League-gruppespillet.

Her er modstanderen AZ Alkmaar fra Holland, og Randers FC går ind til opgøret med en tro på, at det kan kaste noget af sig.

Hollænderne, der sluttede som nummer fire i Eredivisie i sidste sæson, har nemlig fået en dårlig start på denne sæson med bare tre point i de første tre ligakampe, ligesom man glippede kvalifikation til Europa League-gruppespillet, og nu skal holdet altså til Kronjylland og kickstarte sæsonen.

Tipsbladet har før opgøret mellem Randers FC og AZ Alkmaar talt med Ruben Winkels, der er stedfortrædende chefredaktør på mediet Voetbalprimeur.nl. Han fortæller lidt om, hvad det er for en modstander, Randers står over for.

Det har været en svær start på sæonen for AZ. Hvad skyldes det?

- AZ har solgt deres bedste spillere for store penge denne sommer. Boadu til Monaco, Stengs til Nice, Bizot til Brest og Koopmeiners til Atatana. Alle - og især sidstnævnte - har været nøglespillere de sidste to-tre sæsoner. Højre back Svensson er også væk. Det er nu forventet, at manager Pascal Hansen opnår resultater igen, men der vil naturligvis være op- og nedture. De har også været uheldige. Sidste lørdag spillede de ret godt mod et stærkt hold som PSV, men de tabte 0-3.

Har AZ overhalet et hold som Feyenoord, når det kommer til at være det "tredje" hold i Holland? Vi har jo set AZ være i top fire de senere år.

- AZ vil virkelig gerne ses som et tophold i Holland, og resultaterne i de sidste to sæsoner har understøttet dette. I sæsonen 19/20 gav de Ajax hård kamp til stregen, og de vandt stort set alle de store kampe, indtil corona lukkede ned for sæsonen i Holland. Ellers kunne de være blevet mestre. I sidste sæson havde de et godt run, men deres dårlige start på sæsonen endte med at koste. Fordi de har solgt næsten alle deres bedste spillere, er de ikke helt et tophold længere, og jeg vil blive meget overrasket, hvis de ender over Feyenoord igen.

- Fun fact: Feyenoords træner, Arne Slot, gjorde det virkelig godt som træner for AZ, indtil klubben fandt ud af, at han havde ført hemmelige samtaler med Feyenoord. Så fyrede de ham med det samme. Det siger også en del: Feyenoord er stadig en større klub end AZ. 

Hvem er deres bedste spillere - hvem skal man holde øje med?

- Owen Wijndal (offensiv venstre wing back), Fredrik Midtsjø (midtbanespiller) og Jesper Karlsson (venstre kant) er de farligste spillere. Wijndal og Karlsson havde et godt samarbejde i sidste sæson. Wijndal er en spiller, der kommer i overlap, mens Karlsson godt kan lide at trække ind i banen og skabe plads til Wijndal samt afslutte selv med sin stærke højre fod. Vær opmærksom på, at Wijndal har været skadet og kun lige fik comeback mod PSV. Midtsjø er en rigtig god fodboldspiller, der kan diktere spillet og også kan spille hårdt, hvis det er nødvendigt.

Hvilket indtryk har Peter Vindahl Jensen givet indtil videre?

- Det har ikke været så imponerende, men heller ikke forfærdeligt. Han skal spille mere og vise sig selv - mod PSV var det ikke den bedste version, vi så, tror jeg. Det bliver ikke nemt at følge efter Bizot.

Hvad er det hollandske syn på dansk fodbold, og hvor kendt er en klub som Randers?

- Dansk fodbold er ikke i høj kurs her, men jeg tænker, at mange respekterer det, fordi der er nogle store talenter, der er værdifulde for hollandske klubber. En som Mohammed Kudus, der desværre ofte er skadet, er et utroligt talent, og i år gjorde Ajax også alt for at få Kamaldeen Sulemana. I stedet hentede de Mohamed Daramy. Christian Eriksen og Kasper Dolberg var også fantastiske spillere i Eredivisie. Så ja, der er store talenter, men folk mener, at vores liga er noget stærkere.

Vil det være en skuffelse, hvis AZ ikke vinder i Randers?

- Ja, det vil det være. Selv om AZ ikke har fået de resultater, de ønskede i de første kampe i sæsonen, er det en kamp, de skal vinde mod et hold, der - ud fra et hollandsk synspunkt - er et beskedent hold i Danmark. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020