• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Jacob Quvang

FCM solgte guldfugl dyrt: Debuterede med Bellerin

Foto: Sporting CP

Ousmane Diomandé skulle ikke bruge mange dage i Sporting CP, før han fik sin debut for storklubben.

Af Jacob Quvang

Sjældent har der været skrevet og talt så meget om en spiller herhjemme, der aldrig har spillet en officiel førsteholdskamp for en dansk klub, som Ousmane Diomandé.

Den nu tidligere FC Midtjylland-stopper var transfervinduets helt store samtaleemne i januar, hvor han endte med at blive solgt til storklubben Sporting CP i en handel, som kan bringe FC Midtjylland mere end 90 millioner kroner. Dette tal kan stige enormt, hvis Diomandé sælges i fremtiden for en stor sum penge.

Forventningerne er tydeligvis store til Diomandé, som var lejet til CD Mafra i den næstbedste portugisiske række i efteråret, for den 19-årige midterforsvar blev fik mandag allerede sin debut for den portugisiske storklub.

Det gjorde han i udekampen mod Rio Ave, som Sporting vandt 0-1. Her blev Ousmane Diomandé bragt på banen i det 87. minut sammen med den nu tidligere Barcelona-back Hector Bellerin, da Sporting skulle forsvare føringen hjem.

Det lykkedes, og dermed kan Diomandé sige, at han allerede nu har spillet flere officielle kampe for Sporting, end han har for FC Midtjylland.

Efter kampen forholdte klubbens cheftræner, Rúben Amorim, sig også til den nye forsvarsspiller, og han lægger ikke skjul på, at han har høje tanker om ham.

- Det var mere vanskeligt for Diomande (at blive skiftet ind). Bellerin har mere erfaring, og det blev bemærket, for han føler sig godt tilpas med bolden. Diomande har også en masse kvalitet med bolden, det er tydeligt. Hans evner og ro vil vokse med tiden, og vi har tid til alle. De er en del af vores projekt, og jeg er glad for begge, siger Amorim ifølge A Bola

19-årige Diomandé afløste Matheus Reis i slutfasen af kampen.