• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Jacob Quvang

Dansk succes-duo i Rusland: Jeg hjælper ham på vej

Foto: Rubin Kazan

Anders Dreyer har fået en stærk start på livet i russisk fodbold. Det tager hans holdkammerat Oliver Abildgaard hatten af for.

Af Jacob Quvang

Anders Dreyer er godt i gang med sit russiske eventyr i Rubin Kazan, som han skiftede til i sommer fra FC Midtjylland. 

Søndag blev han helten for klubben, da han blev matchvinder med sit sene mål mod FC Sochi, ligesom han også tog titlen som kampens spiller efterfølgende. 

Målet var hans femte i blot ni kampe for klubben, og det placerer ham suverænt i toppen af Rubin Kazans interne topscorerliste. Hans danske holdkammerat Oliver Abildgaard medgiver da også, at Dreyer har fået en absolut godkendt start på tilværelsen i Rusland. 

- Det er nok mere retfærdigt for ham at evaluere efter en halv sæson eller en hel sæson. Men i og med at han er kommet lidt skævt ind i sæsonen, synes jeg, det er rigtig godt gået. Han er kommet hertil og har forsøgt at få vist sig frem, så godt han nu kunne, og har forsøgt at lære en ny spillestil. Det er ikke let, siger Oliver Abildgaard til tipsbladet.dk.

Det er et særsyn, at danske spillere gør sig i russisk fodbold. Derfor er sandsynligheden for, at lige netop to danskere spiller på samme hold, ikke temmelig stor. Det glæder da også Oliver Abildgaard, at der er kommet noget dansk islæt til, og de to kommer godt ud af det uden for banen.

Har det været fedt at få en dansker ind som holdkammerat?

- Ja, det bliver jeg nok nødt til at sige, når han kommer til at læse det, siger Oliver Abildgaard med et grin og fortsætter:

- Ej, det har det været. Sidste år havde vi en svensker (Carl Starfelt, red.), som jeg blev gode kammerater med, men han blev solgt. Så det åbnede trods alt pladsen for en ny. Så jeg blev ikke sindssygt skuffet, da Oleg Yarovinski vores sportsdirektør sagde, at han rejste til Danmark for at hente Anders.

Har I et tæt bånd til hinanden? 

- Ja, og så var vi nok lidt heldige med, at det klikkede ret godt mellem os. At man er fra samme land gør ikke en til gode kammerater. Jeg synes, at vi har fundet hinanden godt. 

Oliver Abildgaard trak en del overskrifter i søndags, da han efter kampen mod FC Sochi valgte at gennemføre et interview på russisk. På Rubin Kazan-holdet tales der russisk, men det er ikke et krav fra ledelsen, at spillerne kan tale sproget. Derfor har klubben også en tolk tilknyttet, så de udenlandske spillere kan forstå, hvad der bliver sagt. 

Her er det dog heldigt for Dreyer, at han har en anden dansker ved sin side, så han ikke altid er afhængig af tolkens udredelser. Oliver Abildgaard erkender da også, at han giver Anders Dreyer et godt råd i ny og næ. 

- Uden at forklejne ham, tror jeg ikke, at han stiller op til sådan et interview endnu. Så jeg forsøger så godt, jeg kan at videregive de informationer og hjælpe ham på vej, fortæller han. 

Trods Dreyers mange scoringer har Rubin Kazan ikke fundet melodien i denne sæson, og klubben er placeret på en skuffende ottendeplads i ligaen. Pilen peger dog i den rigtige retning, og kan Dreyer blive en smule mere stabil i målscoringen, så bør det være et spørgsmål om tid, før placeringen er i den noget sjovere halvdel.