• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Kenneth Jensen

Forlænger med dansk stortalent

Foto: Red Bull Salzburg

Dansk stortalent har netop forlænget sin aftale i østrigske Red Bull Salzburg.

Af Kenneth Jensen

Det 18-årige danske stortalent Maurits Kjærgaard, der skiftede fra Lyngby Boldklub til Red Bul Salzburg for to år siden, har netop forlænget sit ophold i den østrigske klub.

Maurits Kjærgaard, der spiller på den centrale midtbane, har underskrevet en ny treårig aftale, og dermed bliver der masser af tid til at udvikle sig i den østrigske topklub, hvor også Rasmus Nissen Kristensen spiller.

Kjærgaard har været udlejet til Liefering - Salzburgs søsterklub, der spiller i den næstbedste østrgiske række - de sidste par sæsoner, men nu skal han være en del af førsteholdet i Salzburg, skriver klubben i en pressemeddelelse.

Danskeren fik debut for Salzburgs førstehold for et lille år siden, men de 22 minutters førsteholdsfodbold er det eneste, han indtil videre har spillet. I stedet har det været for søsterklubben Liefering, han har spillet. Her er det blevet til 41 ligakampe med fem mål og 13 assist på cv'et.

- Med sin hurtighed, tekniske færdigheder og taktisk kloge spil har Maurits mange kvaliteter, som vi har brug for. I sine to år her er han blevet bedre og bedre, og det er sjovt at se ham spille fodbold. Han kommer os til gavn i de kommende måneder og år, siger Christoph Freund, klubbens sportsdirektør.

Kjærgaard siger:

- Jeg er meget glad for at komme op på Red Bull Salzburg-holdet, og det var et mål for mig. Nu vil jeg gøre alt, jeg kan, for at etablere mig på holdet og retfærdiggøre den tillid, jeg er blevet vist, siger danskeren.

Kjærgaard har spillet U-landskampe for Danmarks U16, U17 og U19-landshold.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020