• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Oliver Okstrøm

Fremgang i Zürich: Henriksen har ændret radikalt

Foto: Getty Images

Det går fremad for Zürich i Schweiz.

Af Oliver Okstrøm

Bo Henriksens sæson har været lidt af en rutsjebanetur. Efter få kampe af den nye sæson med han fyret i FC Midtjylland, og siden blev han i oktober blevet ansat i den schweisiske mesterklub Zürich.

Modsat de fleste mesterklubber lå klubben nærmest hjælpeløst på sidstepladsen i ligaen, og selvom de stadig er det, så har de i den grad fundet melodien under danskerens styring, da de i den periode er den næstbedste klub med 12 point i otte kampe. I et interview med TV 2 Sporten fortæller Henriksen, hvad der er sket for dem.

- Vi har ændret radikalt i forhold til ikke at skifte ret meget ud og i stedet have et fast koncept. Vi skal vide, hvad vi skal, så folk er trygge i det, siger han og fortsætter:

- Det er den der tryghedsledelse – at folk ved, hvad der kommer til at ske. De skulle forstå, at det er fællesskabet, der skal rejse det. Der er ikke nogle shortcuts, lyder det fra Bo Henriksen.

Endvidere nævner han, at det nemmeste i hele verden er at vinde fodbold, og at det hårde handler om at ændre på tingene, så man kan løfte sagerne efter, at det har gået 'ad helvedes til'.

Den slags er hårdt, men det er ekstremt spændende, påpeger træneren med henblik på, at man arbejder med at få de enkelte mennesker til at tro på sig selv igen.

Bo Henriksen har kontrakt med Zürich frem til sommeren 2024.

I det seneste transfervindue kom han desuden ind på, at det danske marked kan blive interessant for ham. Læs mere om det her.