• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Victor Risager

Kæmpe lønhop: Så meget tjener Hany Mukhtar nu

Foto: Getty Images

Den 26-årige tysker er lønkonge i sin amerikanske klub, hvor han tjener noget mere, end han gjorde i Brøndby IF.

Af Victor Risager

Hany Mukhtar forlod for lidt over halvandet år siden Brøndby IF og Superligaen for at rykke over Atlanten og fortsætter karrieren hos Nashville SC i den amerikanske liga, MLS.

Og det skifte medførte også et meget markant lønhop.

Da den kreative midtbanespiller skiftede til Brøndby IF på en permanent aftale i sommeren 2017, kunne både B.T. Sport og Ekstra Bladet melde om en månedsløn på knap 200.000 kroner. Det giver en årsløn på godt og vel 2,4 millioner kroner.

Lønnen i Nashville SC er cirka fire gange så høj. MLS’ spillerforening har således fremlagt, hvad de forskellige spillere i ligaen tjener, og her står Hany Mukthar med en løn på godt 9,6 millioner kroner om året.

Det gør den 26-årige tysker til Nashville SC’s klare lønkonge. Ingen anden spiller i klubben tjener over syv millioner kroner.

Enorm succes
Hany Mukhtar har til gengæld også været alle pengene værd - i hvert fald i den indeværende sæson. For Nashville står han noteret for hele 14 kasser og otte oplæg på 28 kampe, mens han hele seks gange har været på ugens hold i MLS.

Senest var den tidligere Brøndby-spiller på ugens hold i weekenden, efter han scorede og sikrede Nashville et enkelt point mod Columbus Crew.

Mukhtar er også blevet nævnt som en kandidat til MVP-prisen, der gives til ligaens mest værdifulde spiller efter sæsonen, og selv nyder han også sæsonen.

- Jeg vil sige, at jeg spiller på et godt niveau. Men jeg tror på, at jeg kan gøre det endnu bedre og kan forbedre nogle dele af mit spil. Det er svært at vurdere, men jeg vil sige, at dette er en af de bedste sæsoner, jeg nogensinde har haft i professionel fodbold, sagde Hany Mukhtar til Tennessean i sidste uge.

I Brøndby IF nåede tyskeren at spille i tre og et halvt år. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020