• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Ole Hoffskov

Højlund spår Bøving succes: Han er voldsomt god

Foto: Anders Kjærbye/Getty Images

Rasmus Højlund og William Bøving var i kontakt, før sidstnævnte byttede FC København ud med Sturm Graz.

Af Ole Hoffskov

Hvis det går William Bøving bare halvt så godt i Sturm Graz, som det gjorde for den tidligere holdkammerat Rasmus Højlund, vil han formentlig være ganske godt tilfreds.

I slutningen af transfervunduet skiftede 19-årige Bøving til den østrigske klub fra FC København, og dermed fulgte han i fodsporene på Rasmus Højlund, der foretog nøjagtig det samme skifte i januar. 

Rasmus Højlund tog Sturm Graz med storm, blev efterfølgende solgt til Atalanta for et trecifret millionbeløb, og torsdag debuterede han for det danske landshold i Nations League-kampen mod Kroatien.

Nu er det så William Bøvings tur, og han tog sin tidligere holdkammerat med på råd før skiftet til østrigsk fodbold. 

- Vi snakkede lige kort om forholdene, og jeg tror, at han er glad for skiftet. Jeg synes også, han har fået en god start. Bøving er en god fyr og en voldsomt god fodboldspiller, så jeg er sikker på, at det kun er et spørgsmål om tid, før han slår igennem i Sturm Graz, fortæller Rasmus Højlund til Tipsbladet.

William Bøving har foreløbig spillet fem kampe for Sturm Graz uden at komme på måltavlen eller assistere. Han var på banen i 63 minutter, da østrigerne besejrede FC Midtjylland i Conference League tidligere på måneden. 

Sturm Graz har i øvrigt betalt nøjagtigt det samme for William Bøving, som de gjorde for Rasmus Højlund - 19 millioner kroner.